Додик: СНСД ће признати само поштене изборе

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је Срни да СНСД не би признала легитимитет своје побједе на изборима ако би била резултат инжењеринга, па тако ни других. Додик је истакао да избори у свим мјестима, па и у Сребреници, морају бити поштени, јер само такви имају легитимитет. Он је нагласио да СНСД у Сребреници има чисту […]

петак, октобар 5, 2012 / 07:59

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је Срни да СНСД не би признала легитимитет своје побједе на изборима ако би била резултат инжењеринга, па тако ни других.

Додик је истакао да избори у свим мјестима, па и у Сребреници, морају бити поштени, јер само такви имају легитимитет.

Он је нагласио да СНСД у Сребреници има чисту кампању и кандидата око којег су се окупиле све политичке партије српског народа. "У том погледу, очекујемо да ће то бити фер и поштено", рекао је Додик.

Он је одбацио било какву злоупотребу или инжињеринг. "Ако буде каквих злоупотреба, то ћемо знати и, наравно, реаговати", поручио је Додик.

За начелника општине Сребреница кандидовали су се Весна Кочевић из СНСД-а, као заједнички кандидат српских странака или "Коалиције за Републику Српску", независни кандидат Радојица Ратковац, те независни кандидат Ћамил Дураковић, који је напустио СДА и има подршку бошњачких политичких партија.0 КОМЕНТАРА

 1. Upravo to građani hoće,
  Što veći izlazak, i pošteno brojanje,
  Bez lopovluka.
  BOGU HVALA OVAJ PUT SE IMA ŠTA IZABRATI!
  naši su kandidati BOLJI.
  Biće bolje u Banjaluci.

  Evo kako promišlja slobodarska Banjaluka. Anketa FRONTALA RS
  Највише општина и градова на локалним изборима освојиће:

  СДС
  31.5%

  СНСД
  19.7%

  СРС – др Војислав Шешељ
  14.2%

  СНС РС
  11.8%

  ПДП
  4.8%

  ДП
  3.5%

  НДС
  3.3%

  Независне листе
  3.1%

  ДНС
  3.1%

 2. „Највриједније што смо учинили да смо заједнио са вама вратили достојанство Републици Српској и српском народу. Републику Српску више нико не може да избрише“, рекао је вечерас предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик.

  Предсједник Додик је истакао да је СНСД увијек био и остао уз народ.

  „СНСД је увијек био и остао уз народ. Борили смо се и борићемо се за стабилну и нормалну Републику Српску и за сваког њеног грађанина. Преузели смо Републику Српску у тешким временима када је била пред политичким и економским колапсом. Имали смо јединство и снагу и знали смо како је треба стабилизовати, сачувати и развијати. Ваш глас и ваша подршка су нам основни мотив и орјентир у раду. Ми смо јаки онолико колико имамо ваших гласова, онолико колика је ваша подршка. У периоду глобалне економске кризе појединци виде само оно што није утрађено и чега нема. Пред вама смо чиста образа и слободно могу рећи, урадили смо све што смо обећали и у постојећој политичко економској, регионалној, европској и свјетској констелацији односа и није се могло више“, рекао је предсједник на завршној трибини наше странке на Тргу Крајине у Бањалуци.

  Предсједник Милорад Додик је нагласио да војска БиХ мора бити укинута, а новац враћен народу.

  „Свједоци сте многих неправди и нелогичности, а једна од њих је војска БиХ која је до сада потрошила 2,2 милијарде марака. Та и таква војска мора бити укинута, а новац који је потрошен низашто и ни на шта враћен народу. Ово су локални избори, али су јако важни и они ће одредити глобални ток политике овдје у Републици Српској и БиХ. Само наша снага и наше једнство могу да спријече реозију и дестабилизацију Републике Српске. Ви и ми смо једно, то је узајамна прича и узајамно давање и вјерујем у вас да нам вјерујете. Не молим вас за гласове, јер ваш глас је подршка Републици Српској и вашем бољем животу“, истакао је Додик.

  Предсједник СНСД-а је поновио да се политичари мјере само по ономе што остављају иза себе, а иза СНСД-а су успјеси и дјела

  „Политичари се мјере само по томе шта оставе иза себе. Иза СНСД-а овдје у Бањалуци, широм Републике Српске и у три општине у ФБиХ су огромни успјеси и дјела. Питам вас шта су наши политички противници оставили иза себе! Драган Чавић и Младен Иванић су били предсједник и премијер Републике Српске више година, а у Бањалуци нису урадили ништа. Питам се колико пута треба да побиједимо неке да одустану. Они су мањина и слободно могу рећи да они нису Бањалука. Бањалука је оно што сте ви и ви сте већина“, закључио је Милорад Додик.

  Предсједник ја рекао да не смијемо да станемо, да морамо ићи даље и наставити да се боримо за Републику Српску

  „СНСД има визију Републике Српске и ви не смијете изгубити повјерење у нас као ни у Републику Српску. Република Српска је брана нашег опстанка и сигурност за добар и квалитетан живот. Нашим политичким противницима поручујем да и у будућности, послије седмог октобра гледају како ми радимо и градимо. Република Српска је до нашег доласка изгубила 53 функције и била је слободно се може рећи драгстор за странце који су долазили у Републику Српску и узимали једну по једну њену надлежност и преносили је у Сарајево. Тако су настале 83 институције БиХ мимо Устава, а све је то дозволио СДС и ПДП. СНСД је странка која има карактер, а само они који имају карактер могу одбранити свој народ и своју републику. СНСД је најбољи избор, ми не смијемо да станемо, морамо да идемо даље, јер ако станемо, тада и паднемо. Бањалука и Република Српска, увјерен сам да знају и да хоће да подрже канидате СНСД-а. Наставићемо и послије седмог октобра да се боримо за Републику Српаку и изграђујемо њене општине и градове. Увјерен сам у нашу сигурну и велику побједу семога октобра“, закључио је предсједник Савеза независних социјалдемократа пред 20 хиљада грађана.

  На завршној трибини представљени су кандидати за начелнике општина и градоначелнике из Републике Српске и ФБиХ и изборни програм, а говорио је и кандидат за градоначелника Бањалуке Слободан Гаврановић.

  Гаврановић је истакао да је СНСД уредио и развио Бањалуку и да ће то и наставити да ради.

  „СНСД је за протеклих 12 година уредио и развио Бањалуку и оде ње створио добро мјесто за живот. Послије седмог октобра настављамо даље да заједно са вама градимо и развијамо овај град. Предстоје нам бројни пројекти, али издвојићу само један, а то је изградња централног великог градског трга. Ви заслужујете да имате једно такво мјесто. СНСД је странка која има одговорност и жели да ради, а не да влада. Отворићемо нова радна мјеста и подићи квалитет живота“, рекао је Гаврановић.

 3. mario, popusio je ronhil, i promukao od pusenja. Nekuvece , prica cijeli grad, promukao av av av na gradskom trgu. I, on onako glup primjetio da je nepozeljan , da mu ne aplaudiraju , otisao iz PD ljut i bijesan.Tunjice su mila majka, ali ne vjerujem da ce ga zapasti, mada bi ih on najradije izabrao od opcija koje cu u opticaju onih koji su ga i doveli da nas unisti.
  Nije ni zasluzio da se trosimo da hranimo zlocince po zatvorima, najbolji i najposteniji izbor mu je Vucja jama.

 4. mario85
  Опет исто бразе или сестро марио.
  марио како вријеме пролази ви све гори. Ви сте постали чир на народном бићу..
  Али немојте се сикирати..ту је хирургија и др Ненад. Он се у кампанји ниј нигдје лажно сликао као ваши бораци за четврте мандате.
  Од сутра нема више…бићете оперисани!

 5. Избори нису избори ако нису поштени.

  Аристотел јеприје 2.400 година рекао.
  “ Појединци као политичари кад дођу на позицију могу имати пред собом два интереса или циља:
  – 1. да задовоље личне потребе и потребе, своје и ужег круга људи око себ.
  – 2. да служе друштву, односно народу или грасђанима.“

  Данас је дан и шанса да се хладне главе размисли..и сутра да свој глас за онога или оне за које сте највиче увјерени да ћњ радити више за тачку 2 како је давно нотирао Аристорел.

 6. Пале су исто тако регионални центар Српског Сарајева, с обзиром на тај ваш познати став да се борите против нас овамо на Истоку, мислим да ће и сам народ дати најбољу оцјену вашег османлијског управљања!

 7. Сад сам био код родбине у Крминама.
  Расположење сви излазе на избора, наша је опсија БОЉА БАЊАЛУКА.

  …Још кад смо чули да је турки глумац Езел педер, онда је оно “ пуши као турчин“ добило код нас ново значење.
  СУТРА ЋЕ БИТИ ПУШИОНЕ.

Оставите одговор