Додик поздравио Инцка и апликацију

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поздравио је предају апликације БиХ за чланство у ЕУ, али је истакао да у овом тренутку нема договора око механизма координације кога је недавно усвојио Савјет министара БиХ. Додик је на данашњем састанку у Бањалуци високом представнику међународне заједнице у БиХ Валентину Инцку пренио да је Република Српска заговорник кандидатског […]

четвртак, фебруар 18, 2016 / 18:07

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поздравио је предају апликације БиХ за чланство у ЕУ, али је истакао да у овом тренутку нема договора око механизма координације кога је недавно усвојио Савјет министара БиХ.

Додик је на данашњем састанку у Бањалуци високом представнику међународне заједнице у БиХ Валентину Инцку пренио да је Република Српска заговорник кандидатског статуса БиХ за чланство у ЕУ и да на том путу Српска даје свој допринос.

Предсједник Додик је и овај пут изнио познати став Републике Српске да ОХР треба да заврши своју мисију у БиХ, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Предсједник Републике Српске и високи представник међународне заједнице у БиХ сагласили су се да треба више радити на оним стварима за које постоји заједничка сагласност, попут инфраструктуре, економије, европског пута БиХ.Оставите одговор