Додик поново изабран за предсједника СНСД

Досадашњи предсједник Савеза независних социјлдемокарата /СНСД/ Милорад Додик поново је изабран на ту функцију, једногласно је одлучено на 4. Сабор ове странке одржаном данас у Зворнику. Додику је једногласно дало подршку 593 делегата, који су учествовали на Сабору, да предводи СНСД у наредном периоду. Сабор је изабрао Главни одбор од 216 чланова, Надзорни одбор и […]

субота, октобар 8, 2011 / 16:56

Досадашњи предсједник Савеза независних социјлдемокарата /СНСД/ Милорад Додик поново је изабран на ту функцију, једногласно је одлучено на 4. Сабор ове странке одржаном данас у Зворнику.

Додику је једногласно дало подршку 593 делегата, који су учествовали на Сабору, да предводи СНСД у наредном периоду. Сабор је изабрао Главни одбор од 216 чланова, Надзорни одбор и Статутарну комисију од по пет чланова.

Сабор СНСД-а усвојио је данас декларације – Субјективитет РС у европским процесима, Економска стабилност као један од темеља политичке стабилности, Стратешка опредјељења СНСД-а у областима демографске и социјалне политике и заштите права жена, Пресудан властити активизам младих људи и Подршка расту и политичкој снази СНСД-а, као и Извјештај о раду предсједника СНСД-а у периоду између 3. и 4. Сабора странке.

Након Сабора, Додик је рекао новинарима да ће СНСД наставити политику континуитета која је у досадашњем периоду показала изузетне резултате. "Желимо да наставимо политички континуитет одбране Дејтонског споразума, афирмацију РС као стране потписнице Дејтонског споразума и поштивање надлежности БиХ, али ћемо упорно наставфити да тражимо да се поштују надлежности РС", нагласио је лидер СНСД-а.

Истичући да је на Сабору констатовано да РС није узурпирала ни једну надлежност БиХ, док је БиХ масовно узурпирала надлежности РС, Додик је подвукао да ће се СНСД даље борити против наметања рјешења и одбијати сва она која нису у складу са Уставом, што је, како је нагласио, разумљива политика ове странке и народа Српске у цјелини.

"Поновни избор /за предсједника странке/ сматрам подршком политици СНСД-а, подршком свима нама који смо радили и свима вама, јер без вас не би било ни СНСД-а, не би било наше заједничке могућности да мијењамо друштво на боље", рекао је Додик.

Он је оцијенио да је вријеме које долази изазовније него ово које је прошло, јер СНСД мора поновити резултат који има иза себе. "У том смислу, а суочени са одређеним проблемима, на Сабору смо усвојили неколико декларација, покушавајући да дамо одговоре, прије свега, на изазове економске природе, која од нас тражи нову економску политику", истакао је предсједник СНСД-а. /0 КОМЕНТАРА

 1. Чула сам је господин Додик био у преговорима са госп. Крстом Јандрићем у вези његовог преласка у НДС, но чланови СНСД-а су се уплашили „одлива Великог Мозга“ из Партије па су се брже-боље договорили да поново гласају за њега.

 2. Послије кажу да се Фронтал не чита, од стране власти и опозиције. Чим се појавила прича о црвеној боји… предсједник је наредио да клинци носе црвене мараме, а да се одрасли ословљавају са „другарице и другови“. 🙂

  Честитам на реизбору!

 3. Данас сам присуствовао Сабору и заиста је било лијепо видјети све те политичаре онако уживо а и нема се баш често прилике видјети нешто такво у Зворнику. Предсједник младих је из мог града и желим му све најбоље на тој функцији а и знам да ће моћи одговорити на све задатке који буду пред њим. А знајући новинара БН-а и АТВ-а из Зворника и нисам очекивао нешто позитивно од њих.

 4. Лајте кере Јакобсфелда!!!
  Пси лају каравани пролазе…

  Има тога кол’ко хоћеш, али се ја на џукелице једноставно НЕ МОГУ наљутити!:D
  Једна је са мном у стану цијелих шеснаест година! Може лајати колико год хоће – ја је волим…;)

 5. бокац, 08.10.2011. 21:39:05
  „и заиста је било лијепо видјети све те политичаре онако уживо“

  …под шаторпм сјед’ли с нама и ови с ови’ листи, рек’о б’ чо’ек кад их гледа, нис’ то они исти.

  http://www.youtube.com/watch?v=MmhT_Ag0cEU

  Него, ситуација је озбиљна. Нема „Приједора“. Затишје пред буру!

  B-)

 6. заиста је велика и ријетка срећа не видјети те и такве политичаре, а надам се ни убудуће никад, а овим керовима из снсд-а поручујем да им нови стари предсједник буде берићетан као што је био и на челу РС, па ко преживи нека прича…B-)

 7. Pa zar je bilo upitno ko će btiti predsjednik?Mislim da Mila treba izabrati za doživotnog Predsjednika SNSD-a a i Republike Srpske a nakon njegove smrti (posle sto godina) da ga nasledi Igor Dodik i onako je Repubilka Srpska vlasništvo ove dvojice .
  Zašto ne bi smo imali monarhiju na čelu sa Dodicima na čelu ?
  Pa mi uživamo kad naši predstavnici imaju lijep i ugodan život,jer oni nas predstavljaju u svim segmentima života.:D:D;)x-(

Оставите одговор