Додик: Новинари, важни сте за демократију

Предсједник Републике Српскe Милорад Додик упутио је честитку поводом 3. маја – Међународног дана слободе медија, свим новинарима и медијским кућама у Српској у којој наглашава да су дјеловање независних медија и слобода изражавања од изузетне важности за укупну демократизацију и просперитет сваког савременог друштва. "Ради тога желим да наставите са несметаним обављањем свог посла, […]

уторак, мај 3, 2011 / 10:29

Предсједник Републике Српскe Милорад Додик упутио је честитку поводом 3. маја – Међународног дана слободе медија, свим новинарима и медијским кућама у Српској у којој наглашава да су дјеловање независних медија и слобода изражавања од изузетне важности за укупну демократизацију и просперитет сваког савременог друштва.

"Ради тога желим да наставите са несметаним обављањем свог посла, у складу са етичким и професионалним стандардима, и у адекватним условима за рад, што ће омогућити квалитетно и објективно информисање јавности", навео је Додик у честитки новинарима у РС, преноси Биро предсједника РС за односе са јавношћу.

Генерална скупштина УН прогласила је 1993. године 3. мај за Међународни дан слободе медија указујући тако на значај независности медија и подсјећајући владе да је њихова дужност да подрже слободу изражавања.

Централна прослава Међународног дана слободе медија ове године одржава се у Вашингтону од 1. до 3. маја и то је први пут да су САД домаћин таквог догађаја.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор