Добри односи Подгорице и Тиране

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић је, током данашњег састанка са премијером Албаније Салијем Беришом у Подгорици, изразио задовољство садржајним и интезивним односима двије земље уз препознатљив висок квалитет у свим областима, са могућношћу даљег економског унапређења. Вујановић је посебно истакао заједничке пројекте у сфери инфраструктуре, водопривреде и енергетике, са потребом даљег афирмисања сарадње предузећа и […]

среда, јануар 25, 2012 / 16:45

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић је, током данашњег састанка са премијером Албаније Салијем Беришом у Подгорици, изразио задовољство садржајним и интезивним односима двије земље уз препознатљив висок квалитет у свим областима, са могућношћу даљег економског унапређења.

Вујановић је посебно истакао заједничке пројекте у сфери инфраструктуре, водопривреде и енергетике, са потребом даљег афирмисања сарадње предузећа и предузетника двије државе.

Он је оцијенио да су искуства Албаније у евроатлантским интеграцијама важна за Црну Гору, додавши да интензивно треба сарађивати у европским интеграцијама.

Предсједник Владе Албаније Сали Бериша рекао је да је Црна Гора примјер на Балкану и да је за кратко вријеме, као независна држава, остварила веома вриједна достигнућа и у економском развоју и у својим интеграционим структурама.

Бериша је изразио пуну спремност да се блиски односи између двије државе даље унапређују, уз оцјену да постоји простор за бољу и садржајнију економску сарадњу.Оставите одговор