Добар принос сјеменског кромпира

БАЊА ЛУКА – На засадима Пољопривредног института Републике Српске на Мањачи почео је вађење сјеменског кромпира, а овогодишњи квалитет и принос су добри, саопштено је из овог института. Вађење кромпира трајаће осам дана и до сада је извађено 84 тоне, а у производњи су засађене сорте дезире, агриа и кенебек, које ће бити уступљене пољопривредницима […]

недеља, септембар 26, 2010 / 18:11

БАЊА ЛУКА – На засадима Пољопривредног института Републике Српске на Мањачи почео је вађење сјеменског кромпира, а овогодишњи квалитет и принос су добри, саопштено је из овог института.

Вађење кромпира трајаће осам дана и до сада је извађено 84 тоне, а у производњи су засађене сорте дезире, агриа и кенебек, које ће бити уступљене пољопривредницима у РС за даљу производњу.

Значајне количине сјеменског кромпира Пољопривредни институт, у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, бесплатно је подијелио вишечланим и сиромашним породицама и породицама погинулих бораца у РС.

На вађењу кромпира Институт је ангажовао 60 радника, а заинтересовани пољопривредници квалитетан сјеменски кромпир могу набавити на економији Института у Бањалуци, наводи се у саопштењу.Оставите одговор