Јасна Бркић у посјети Пољској

БАЊА ЛУКА – Потпредсједник Владе Републике Српске и министар за економске односе и регионалну сарадњу Јасна Бркић са сарадницима почиње сутра вишедневну радну Пољској, потврђено је у Министарству за економске односе и регионалну сарадњу. Циљ радне посјете, током које ће Бркићева имати низ састанака са пољским званичницима, је унапређење економске сарадње кроз развој заједничких пројеката […]

недеља, септембар 26, 2010 / 19:28

БАЊА ЛУКА – Потпредсједник Владе Републике Српске и министар за економске односе и регионалну сарадњу Јасна Бркић са сарадницима почиње сутра вишедневну радну Пољској, потврђено је у Министарству за економске односе и регионалну сарадњу.

Циљ радне посјете, током које ће Бркићева имати низ састанака са пољским званичницима, је унапређење економске сарадње кроз развој заједничких пројеката финансираних из средстава ЕУ, пренос искустава Пољске у процесу придруживања ЕУ са аспекта преузимања правне стечевине и коришћења ЕУ фондова, као и процес регионализације у овој држави.

Бркићева ће се сутра у Варшави састати са министром за регионални развој Пољске Елизабетом Биетлковском и директором Агенције за промоцију предузетништва Боженом Лублинском-Каспрзак.

У оквиру радне посјете Пољској, која ће трајати до 1. октобра, предвиђене је посјета Војводству Шлезије и сусрети са пољским званичницима на регионалном и локалном нивоу, као и са групом привредника у организацији Економског клуба Шлезије.

Састанцима представника РС и Пољске, присуствоваће и амбасадор БиХ у Пољској Ковиљка Шпирић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *