До септембра и септембар: Гледаност ТВ станица у Српској

Агенција за истраживање јавног мнења Мареко индекс Босниа објавила је своје налазе гледаности ТВ станица у РС за првих девет мјесеци ове године и мјесец септембар. У првих десет мјесеци најгледанија је БН ТВ са 14,8 одсто, слиједи РТРС са три постотка мање и 11,8 одсто, одмах за њом је Пинк БХ са 11,3 одсто, […]

уторак, октобар 2, 2012 / 13:20

Агенција за истраживање јавног мнења Мареко индекс Босниа објавила је своје налазе гледаности ТВ станица у РС за првих девет мјесеци ове године и мјесец септембар.

У првих десет мјесеци најгледанија је БН ТВ са 14,8 одсто, слиједи РТРС са три постотка мање и 11,8 одсто, одмах за њом је Пинк БХ са 11,3 одсто, те АТВ БЛ са 9,4 одсто. На самом зачељу је ОБН са 4,3 одсто.

У мјесецу септембру БН ТВ је такође задржала примат, али са постотком мањим него на годишњем нивоу и он за девети мјесец ове године износи 13,9 одсто. Пад гледаности су забиљежиле и све остале станице изузев ОБН. РТРС и Пинк БХ су једнаке са округлих 10 одсто учешћа у гледаности, те АТВ БЛ са 8,9 одсто.

ОБН је забиљежила раст у односу на годишњи просјек (4,3%) и удио у гледаности је овој телевизизији у септембру износио 6,8 одсто.
Оставите одговор