Ђоковић очекивано бољи од Ханескуа

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Отвореног првенства Француске, пошто му је данас због повреде у трећем сету предао меч Румун Виктор Ханеску при вођству Ђоковића од 2:0 у сетовима. Наш тенисер је прва два сета добио резултатом 6:4, 6:1, а Ханеску се у трећем дијелу игре повукао из меча при […]

среда, мај 25, 2011 / 18:57

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Отвореног првенства Француске, пошто му је данас због повреде у трећем сету предао меч Румун Виктор Ханеску при вођству Ђоковића од 2:0 у сетовима.

Наш тенисер је прва два сета добио резултатом 6:4, 6:1, а Ханеску се у трећем дијелу игре повукао из меча при вођству од 3:2 у гемовима.

Ђоковићу је ово 39. узастопна побједа од почетка године, којом се на три тријумфа приближио Американцу Џону Мекинроу на првом мјесту свих времена по броју везаних мечева на почетку сезоне.

Наш тенисер је истовремено забиљежио шесту побједу над Ханескуом.

Ђоковићу су првих девет гемова почетног сета (5:4) послужили као лагано загријавање, да би у последњем десетом нагло убрзао игру, и снажним ритернима потпуно избацио Ханескуа из равнотеже брејк поеном за вођства од 1.0 у сетовима.

Нш тенисер је наставио да доминира и у другом сету, успијевајући да прецизним дубоким форхендима са основне линије потпуно контролише меч, што му је за свега 20 минута игре донијело вођство од 5:0.

Ханеску је некако успио да освоји почасни гем у том дијелу игре (5:1), али је Ђоковић изузетним сервисима дошао до три везане сет лопте, од којих је искористио другу ефектним форхенд винером.

Румунски тенисер је после указане медицинске помоћи успијешно отворио трећи сет (1.0), и наставио да парира Ђоковићу игром са основне линије. Држао је прикључак са нашим тенисером све до шестог гема када је предао меч због погоршања повреде.

Ђоковић ће се у борби за осмину финала састати са Аргентинцем Хуаном Мартином Дел Потром који је савладао Словенца Блажа Кавчића резултатом 6:3, 6:2, 6:4.

Ђоковић је до сада три пута играо са Дел Потром и сва три пута био успјешнији.Оставите одговор