Ђоковић не одустаје

Новак Ђоковић наставио је фантастичну серију побједа и на турниру Мастер серије у Риму. Други тенисер свијета побиједио је у другом колу Пољака Лукаша Кубота са 6:0, 6:3, и тако забиљежио 33. побједу без пораза у 2011. години, а 35. укупно. Наредни ривал Ђоковића у Риму биће побједник дуела Филипо Воландри – Станислас Вавринка. Новак […]

среда, мај 11, 2011 / 13:52

Новак Ђоковић наставио је фантастичну серију побједа и на турниру Мастер серије у Риму.

Други тенисер свијета побиједио је у другом колу Пољака Лукаша Кубота са 6:0, 6:3, и тако забиљежио 33. побједу без пораза у 2011. години, а 35. укупно.

Наредни ривал Ђоковића у Риму биће побједник дуела Филипо Воландри – Станислас Вавринка. Новак је прошле године на турниру у Риму испао у четвртфиналу, па због тога не брани превелики број поена у престоници Италије.

Дуел против Кубота Ђоковић је почео сигурним сервис гемом. Иако је одчигледно почео меч у лаганом ритму, српски тенисер је већ у другом гему одузео сервис Пољаку и тако одмах поставио ствари на своје место.

Кубот није уопште играо лоше на почетку меча, није ни Ђоковић бриљирао, али је самопоуздањем добијао већину поена. У четвртом гему Новак је направио још један брејк, који је у наредном лагано потврдио за 5:0.

Ђоковић је у шестом гему искористио и трећу брејк лопту на мечу, добио је први сет без изгубљеног гема, а у истом ритму наставио је и у другом.

Кубот је до првог гема стигао тек послије 45 минута, али је Новак тада већ водио са 6:0 и 3:0. До краја меча Пољак је успио да добије још два гема и тако се часно опрости од сингл конкуренције у Риму.Оставите одговор