Ђокић и Павић: Ми владамо са СНСД

Представници коалиције Демократског народног савеза, Савеза независних социјалдемократа и Социјалистичке партије данас би требало да разговарају о подјели власти у Републици Српској. Састанак, који треба да буде одржан у Бањој Луци, најавио је предсједник ДНС Марко Павић. У изјави за Eуроблиц Павић је рекао да у власти РС нема мјеста за Српску демократску странку. Лидер […]

среда, новембар 10, 2010 / 10:21

Представници коалиције Демократског народног савеза, Савеза независних социјалдемократа и Социјалистичке партије данас би требало да разговарају о подјели власти у Републици Српској.

Састанак, који треба да буде одржан у Бањој Луци, најавио је предсједник ДНС Марко Павић.

У изјави за Eуроблиц Павић је рекао да у власти РС нема мјеста за Српску демократску странку. Лидер ДНС је нагласио да се у вези подјеле власти првенствено ишло на покушај договора на нивоу БиХ и да су ту разговори са СДС завршени, те да сада престоје разговори о подјели власти у Српској.

Равнајући се према изборном резултату, Павић не крије да његова странка очекује већ број министарских мјеста него сада, али је демантовао информације да ће ДНС тражити четири ресора, умањујући ту цифру за један.

"Ми то не гледамо само бројчано, већ укупну консталацију власти у РС. Зато број министара не значи ништа, јер имамо још и делегате у Вијећу народа РС и Дому народа БиХ, а има и доста јавних функција и предузећа", објаснио је предсједник ДНС.

Ђокић: Спремни смо за Владу

Други, мањи коалициони партнер владајуће партије, Социјалистичка партија, спрема се да преузме свој колач одговрности у новој Влади РС.

Предсједник СП, Петар Ђокић рекао је да су социјалисти и ДНС главни партнери владајуће партије и да су ту, спремни да преузму шта им сљедује од власти. Он не мисли да ће договор СНСД са СДС о заједничком дјеловању на нивоу БиХ угрозити интересе досадашње владајуће коалиције. Ђокић је Пресу изјавио да је СДС од СНСД тражио мјесто потпредсједника Народне скупштине РС, али да у споразуму ове двије партије нема ништа о подјели функција на нивоу РС.

За Ђокића су на нивоу БиХ, од министарских ресора на којима требају инсистирати Срби, најважнији ресори спољних послова и безбједности, а о осталима се треба договарати.Оставите одговор