Ђокић честита Дан Републике Српске, без помињања или демантовања изјава о "геноциду"

Предсједник Социјалистичке партије Републике Српске Петар Ђокић честитао је грађанима Српске првих 30 година постојања и захвалио се свима онима који су учествовали у стварању слободне, јаке и постојане Републике Српске.

понедељак, јануар 10, 2022 / 09:54

Ђокић је изјавио да Република Српска дочекује Дан Републике као институционално, економски и политички етаблирана – трајна категорија, на понос свих својих грађана и оних којима је у срцу.

"Република Српска и њен народ су ових првих 30 година били, а биће у даље, трајно опредијељени ка развоју, унапређењу и јачању, али и суживоту свих њених народа, ка трајном миру и стабилности. Без Републике Српске нема ни стабилне Босне и Херцеговине, а ни региона", истакао је лидер социјалиста Републике Српске.

Он је пожелио свим грађанима Републике Српске сретан Дан Републике уз жеље да се рођендан Српске прославља заувијек, као што широм свијета Републике славе дане када су настајале, а највише јер је то жеља и право српског народа у БиХ.

"Обиљежавали смо овај датум и у ратним годинама. Све ове деценије смо се суочавали са бројним изазовима,али смо из њих изашли јачи. Након 30 година се показала оправданом потреба стварања Републике Српске и њеног трајања у будућности, јер смо на тај начин осигурали себи заштиту, коју сигурно не би имали на неки други начин. Дан Републике – 9. јануар, је дан поноса овог народа и то му нико никада неће моћи ускратити. Срећан Дан слободе – Дан Републике свим грађанима Републике Српске", поручио је Ђокић.Оставите одговор