Дивац: Ђоковић је наш најбољи спортиста свих времена

Прослављени српски кошаркаш и предсједник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац сматра да је Новак Ђкововић без дилеме најбољи српски спортиста свих времена. "Новак је понос свих нас, очигледно је да је израстао у феноменалног спортисту. То је доказало и проглашење за најбољег спортисту свијета, чиме сви ми треба да будемо поносни. Ипак, он је и […]

субота, фебруар 11, 2012 / 12:10

Прослављени српски кошаркаш и предсједник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац сматра да је Новак Ђкововић без дилеме најбољи српски спортиста свих времена.

"Новак је понос свих нас, очигледно је да је израстао у феноменалног спортисту. То је доказало и проглашење за најбољег спортисту свијета, чиме сви ми треба да будемо поносни. Ипак, он је и више од спорта, момак који шаље феноменалне поруке нашим младим људима у Србији и свијету, и показује како се представљају држава и породица. За мене апсолутно нема дилеме да је он најбољи свих времена и најпрепознатљивији свих времена", рекао је Владе Дивац за Прес.

Нема сумње да ће Ђоковић бити један од главних фаворите за освајање медаље на Олимпијским играма за Србију, а на питање да ли ће Србија успјети у Лондону да дођемо до стоте, јубиларне медаље, Дивац је оптимиста:

"Циљ је да се узме што више медаља у сваком случају. Али хајде да направимо први корак, да узмемо те двије, да заокружимо 100 медаља у историји. Ноле је свакако један од фаворита, али ту су и остали спортисти па ћемо видјети. Не треба им стављати терет, а ја сам убјеђен да ће они залагањем да дођу до борбе за медаљу", оцијенио је Дивац.

Владе Дивац је на скоро завршеном Отвореном првенству Аустралије био у боксу Новака Ђоковића одакле га је са његовим тренерима и породицом бодрио за вријеме мечева.Оставите одговор