ДИЈАБОЛИК (DIABOLIQUE)

У центру радње су двије поприлично различите учитељице. Миа и Никол. Прва је мирна и смјерна, а терорише је муж Гај. Потпуна психичка контрола над њом, обрађује се у сцени из школске трпезарије. Никол је, пак, развратна и дрчна. И у редовним сексуалним везама са Гајем. А све уз знање Изабел. Због тог посвемашњег малтретмана, […]

четвртак, јануар 5, 2012 / 05:47

У центру радње су двије поприлично различите учитељице. Миа и Никол. Прва је мирна и смјерна, а терорише је муж Гај.

Потпуна психичка контрола над њом, обрађује се у сцени из школске трпезарије. Никол је, пак, развратна и дрчна. И у редовним сексуалним везама са Гајем. А све уз знање Изабел.

Због тог посвемашњег малтретмана, оне се удруже да га убију. Перипетије силне. Жене вуку мушкарца, удаве га у кади (Никол одради сав посао), али права акција почиње кад тијело нестане. Из школског базена, у који су га бациле. У то се све мијеша инспекторка-сурвајверка.

Расна џендер дама Ширли Вогел, изборила се са многим говнаријама у животу, а уз то је и веома криминалистички проницава.

Да се скрати: Гај није мртав, него је направио аранжман са Никол. Да Изабел удари њено слабо срце, пошто ће се он појавити жив. Тако ће се домоћи лове без развода. Никол се предомишља у тренутку, када се Изабел опоравља од инфаркта. Настаје јурњава, након које га опет даве у базену.

Ширли је све провалила, али осокољена феминистичком линијом, пушта их да се извуку. Ваљда, ако обећају да ће то урадити још који пут. Шта ли?


(Режија: Џеремајах Чечик; Улоге: Шерон Стон, Изабел Ађани, Чаз Палминтери)Оставите одговор