ДФ Кривокапићу: Бјежи из скупштине, не дај на реконструишу владу

Опозициони Демократски фронт /ДФ/ позвао је предсједника црногорског парламента Ранка Кривокапића да, не подносећи оставку, напусти Скупштину и да са позиције челника законодавне власти заустави покушај најављене реконструкције Владе. ДФ је у саопштењу позвао Кривокапића да "заустави покушај најављеног крпљења владе кроз институционализацију политичке корупције" јер се без њега не може заказати нова сједница парламента. […]

петак, јануар 29, 2016 / 00:00

Опозициони Демократски фронт /ДФ/ позвао је предсједника црногорског парламента Ранка Кривокапића да, не подносећи оставку, напусти Скупштину и да са позиције челника законодавне власти заустави покушај најављене реконструкције Владе.

ДФ је у саопштењу позвао Кривокапића да "заустави покушај најављеног крпљења владе кроз институционализацију политичке корупције" јер се без њега не може заказати нова сједница парламента.

Предсједник Скупштине Ранко Кривокапић позвао је раније данас опозициони ДФ на парламентарни дијалог јер је, како је поручио, отворен нови простор који подразумијева све могуће договоре о прелазној Влади за спровођење фер и слободних избора.

У ДФ-у сматрају да је, иако је формално Влада добила повјерење, премијер Мило Ђукановић доживио пораз, јер је био принуђен да "кроз јавну манифестацију политичке корупције обезбиједи подршку".

"Све ово потврђује исправност протеста ДФ-а и да смо били у праву када смо тврдили да се једино овим моделом политичке борбе може доћи до прелазне владе која би организовала прве фер и слободне изборе у Црној Гори", наводи се у саопштењу ДФ-а.

У ДФ-у сматрају да је Позитивна Црна Гора јуче одлучила да изневјери сопствене опозиционе бираче који су јој дали повјерење и да је, умјесто формирања прелазне владе, "одабрала политичку корупцију".

"Зато нема дилеме да ће реконструисана влада бити `закрпљена` влада до најављених избора на јесен", оцјењују у ДФ-у.

У саопштењу се подсјећа да ће ДФ упутити позив свим политичким субјектима који су гласали против Ђукановићеве владе за договор о заједничком организовању протеста као јединог преосталог ефикасног модела политичке борбе за формирање прелазне владе.

Скупштина Црне Горе изгласала је синоћ повјерење Влади Мила Ђукановића, који је позвао све партије парламентарне опозиције да уђу у Владу и, преузимањем дијела одговорности, помогну да држава учврсти стабилност и добије кредибилну власт након избора.Оставите одговор