ДЕВЕТ И ПО НЕДЕЉА (9 ½ WEEKS)

Еротски филм, који је сада досадан. Читав направљен по матрици Посљедњег танга у Паризу. Срећу се наизглед случајно. Отпочиње мистична веза, зачињена перверзним сексом. Који, из данашње перспективе, има најмање перверзног у себи. Обоје су идеални за америчку визију успјешног секса, али не и трајне породице. Што је реченица коју су јамачно упућивали цензорима из […]

среда, мај 18, 2011 / 07:17

Еротски филм, који је сада досадан. Читав направљен по матрици Посљедњег танга у Паризу.

Срећу се наизглед случајно. Отпочиње мистична веза, зачињена перверзним сексом. Који, из данашње перспективе, има најмање перверзног у себи. Обоје су идеални за америчку визију успјешног секса, али не и трајне породице. Што је реченица коју су јамачно упућивали цензорима из Конгреса, да припусте филм у биоскопе. Неће бити репродуктивног хазарда.

Она је галерика, а он успјешан брокер. Купују једно другом (посебно другој) скупе поклоне, који ваљда требају имати укуса. Баш их узбуђује, што не знају ништа једно о другом. Захваљујући томе, она лакше подноси да јој се другарица с посла секса са бившим мужем. Који је, иначе, опсједа помало.

Онда она одлучује да се раскантају. Он јој у плачно-сјебаном, али ипак још увијек прилично сигурном тону, објашњава ко је и одакле је. Да је рођо реднек, из породице са пуно дјеце. Набраја их све редом. И да их финансијски помаже. Све је то супер (каже она), али сад је прекасно. И ту је крај.

Нетипичан само по томе што га није убила. И што је ово родоначелник жанра.

(Редитељ: Едриан Лајн; Улоге: Мики Рурк, Ким Бејсинџер, Маргарет Витон)Оставите одговор