Десничари у Аустрији имају 29 одсто подршке

Аустријска екстремно десничарска Слободарска партија би освојила највише гласова на парламентарним изборима, резултат је анкете објављене данас у листу Курир. На питање за кога би гласали на парламентарним изборима, 29 одсто испитаних је рекло да би гласало за Слободарску партију, а њих 28 одсто би свој глас дало Социјалдемократској партији. Према листу Курир, ово је […]

петак, мај 20, 2011 / 18:26

Аустријска екстремно десничарска Слободарска партија би освојила највише гласова на парламентарним изборима, резултат је анкете објављене данас у листу Курир.

На питање за кога би гласали на парламентарним изборима, 29 одсто испитаних је рекло да би гласало за Слободарску партију, а њих 28 одсто би свој глас дало Социјалдемократској партији.

Према листу Курир, ово је први пут да резултати анкете показују да би аустријска екстремно десничарска партија освојила више гласова од социјалдемократа.

Према анкети у којио је учествовало 805 људи, Конзервативна странка би освојила 23 одсто гласова, док би за Еколошку партију гласало 13 одсто аустријских гласача.

„Резултати одражавају незадовољство због политике владе, које се нагомилава последњих година”, рекао је директор Института који је спровео анкету, Андреас Трејшл.Оставите одговор