Демократија у Египту: Затворена Ал Џазира и још три станице

Египатско правосуђе наредило је дефинитивно затварање четири телевизије станице, међу којима у египатско представништвао "Ал џазире" и станица покрета Муслиманско братство. Суд у Каиру затворио је станицу "Ал џазира мубашер миср" и "Ахрар 25", као и исламске станице "Ал кудс" и "Ал јармук", уз образложење да су нашкодиле националној безбједности ширењем "лажи и гласина". Емитовање […]

уторак, септембар 3, 2013 / 18:33

Египатско правосуђе наредило је дефинитивно затварање четири телевизије станице, међу којима у египатско представништвао "Ал џазире" и станица покрета Муслиманско братство.

Суд у Каиру затворио је станицу "Ал џазира мубашер миср" и "Ахрар 25", као и исламске станице "Ал кудс" и "Ал јармук", уз образложење да су нашкодиле националној безбједности ширењем "лажи и гласина".

Емитовање програма на станици "Ахрар 25", као и још неколико исламских станица, прекинуто је неколико часова након што је војска 3. јула свргнула и ухапсила исламског предсједника Мухамеда Морсија.

Прије четири дана у Египту су ухапшена три новинара катарске телевизијске станице "Ал џазире" који су извјештавали о демонстрацијама у Египту.

"Ал џазира" је у саопштењу навела да су хапшења "дио кампање” против ове телевизије, за коју прелазна влада у Египту тврди да је пристрасна према свргнутом предсједнику Морсију.Оставите одговор