"Делта" преузела "Боску"

БАЊА ЛУКА – У Бањој Луци је данас потписан записник о испуњењу свих клаузула из Уговора о продаји акција државног капитала у Робној кући "Боска" Бања Лука. Запиник су потписали министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, који заступа Владу РС и представник Конзорцијума правних лица кога чине "Eкстра група – Зекстра" из Београда […]

уторак, јун 16, 2009 / 13:17

БАЊА ЛУКА – У Бањој Луци је данас потписан записник о испуњењу свих клаузула из Уговора о продаји акција државног капитала у Робној кући "Боска" Бања Лука.

Запиник су потписали министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, који заступа Владу РС и представник Конзорцијума правних лица кога чине "Eкстра група – Зекстра" из Београда и "Dелта рил естеита" (Delta real estate) из овог града, које заступа пуномоћник Предраг Филиповић.

"На основу овог уговора и потписивањем записника о испуњењу свих клаузула, потписници су утврдили да су се стекли сви неопходни правни услови за пренос акција државног капитала на наведеног купца", наводи се у саопштењу службеника овог Министарства за односе са јавношћу Симке Ђудуровић-Милашиновић.

У саопштењу се наглашава ће купац у наредном периоду предузети потребне активности ради ступања у посјед Робне куће "Боска" Бања Лука.

Најављује се да ће купац, након супања у посјед "Боске" заказати Скупштину акционара и формирати органе управљања у предузећу у складу са важећим прописима који регулишу ову област.

Kонзорцијуму "Делта – Зекстра" у октобру прошле године потписао је са Владом РС уговор о куповини 58 одсто државног капитала "Боске" за три милиона евра које је уплатио крајем маја ове године.

Влада РС 11. јуна донијела је одлуку о додјели једнократне помоћи Синдикату Робне куће "Боска" у износу од 204.000 КМ за исплату двије плате.

У "Боски" је запослено 235 радника, који нису примили 25 плата, није им уплаћиван топли оброк, накнада за превоз, нити доприноси за социјално и пензијско осигурање.Оставите одговор