Дедеић тражи од црногорске опозиције да да оставке

Предсједник Странке српских народњака Добрило Дедеић, позвао је данас лидере коалиције Боља Црна Гора да поднесу оставке након изборног пораза у Зети. Дедеић је у изјави достављеној медијима, позвао лидере коалиције да „уколико имају грам морала и ако им празна предизборна обећања и неистине нијесу једино политичко оружје, требају да поднесу оставке”. “Убједљив пораз коалиције […]

уторак, октобар 19, 2010 / 19:10

Предсједник Странке српских народњака Добрило Дедеић, позвао је данас лидере коалиције Боља Црна Гора да поднесу оставке након изборног пораза у Зети.

Дедеић је у изјави достављеној медијима, позвао лидере коалиције да „уколико имају грам морала и ако им празна предизборна обећања и неистине нијесу једино политичко оружје, требају да поднесу оставке”.

“Убједљив пораз коалиције Боља Црна Гора у Зети показатељ је да се "уједињена опозиција" не може супротстави Демократској партији социјалиста (ДПС) чак ни тамо гдје Срби чине већину. Разлог лежи у чињеници да су већина лидера парламентарне опозиције трајно искомпромитоване политичке личности и да су изгубили упориште у бирачком тијелу, прије свега – свог народа”, казао је Дедеић.

Он је нагласио да је друга чињеница због које лидери опозиције треба да поднесу оставке та да суверенистичко бирачко тијело неће да ускрати подршку ДПС-у, односно не жели да препусти државу било коме мимо оних који су је конституисали.

"Трећа ствар јесте да је наметање приче о афирмацији хомосексуалаца у сред изборне кампање осакатило опозицију за знатан број гласова српских националиста и бирача са конзервативним увјерењима. Сва три закључка наводе на то да је за стабилизацију политичке сцене у Црној Гори и формирање било какве здраве алтернативе режиму неопходно да кривци за досадашње поразе опозиције поднесу неопозиве оставке”, казао је он.

Дедеић сматра да, уколико лидери опозиције не поднесу оставке, онда је јасно да колективно одрађују посао за Мила Ђукановића и Душка Марковића. Он је подсјетио да је ССН повукла изборну листу и омогућила СНП-у да у „српској Зети“ покуша, са колегама из парламентарне опозиције, „без расутог гласа“ да побиједи ДПС.

“Никад више, поручио је Дедеић лидерима опозиционе коaлиције Боља Црна Гора, ССН то неће чинити и убудуће ће учествовати на свим изборима.Оставите одговор