Де човјече, одлучи се: Петров раскинуо и са СДП

редседник Моста Божо Петров данас је изјавио да прекидају преговоре с левом коалицијом коју води Социјалдемократска партија (СДП) премијера Зорана Милановића. „Преговори с коалицијом Хрватска расте су завршени. Они зову наше чланове да дају подршку Зорану Милановићу за мандатара. Доста је тога, више с њима нећемо радити”, рекао је Петров новинарима, а преноси Бета. Упитан […]

уторак, децембар 22, 2015 / 13:40

редседник Моста Божо Петров данас је изјавио да прекидају преговоре с левом коалицијом коју води Социјалдемократска партија (СДП) премијера Зорана Милановића.

„Преговори с коалицијом Хрватска расте су завршени. Они зову наше чланове да дају подршку Зорану Милановићу за мандатара. Доста је тога, више с њима нећемо радити”, рекао је Петров новинарима, а преноси Бета.

Упитан како то да је дошло до новог преокрета у преговорима, Петров је кратко рекао да је „узрујан од синоћ када је добио такве информације”.

„Не могу да верујем да у тренутку кад разговарате с једном страном, кад све изгледа добро, добијете овако нешто. Шта ће бити после, одлучиваће национално веће”, додао је Петров.

Он није директно одговорио на питање хоће ли се сада Мост вратити преговорима о формирању владе с десном коалицијом коју води Хрватска демократска заједница (ХДЗ).

За 13.00 часова је био заказан наставак преговора о формирању власти између Моста и СДП.

Преговори о формирању владе у Хрватској пуни су преокрета, а водеће странке у земљи Хрватска демократска заједница (ХДЗ) и СДП, неколико пута су мијењале ставове о захтјевима Моста које су неколико пута одбијали, па прихватали.

Пошто је ХДЗ јуче поново одбио заједничку владу све три странке коју би водила нестраначка особа или представник Моста, у преговорима с Мостом остала је само лева коалиција која се дан раније позитивно изјаснила о захтеву Моста.

Наводно је постигнут договор о томе да Петров буде мандатар.

У јавности се спекулише да унутар Моста постоје различите струје, оне које подржавају савез с лијевом и оне које подржавају савез с десном коалицијом, па да би могло да дође до нових подјела у Мосту.

Предсједница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић ускоро треба да се обрати јавности после четвртог круга консултација о мандатару које је одржала раније данас, па ће бити познато хоће ли се ићи на нове изборе или ће оставити још неко вријеме за наставак преговора.

За сада нико нема подршку 76 посланика за формирање владе.0 КОМЕНТАРА

 1. Док телалук и фронталук углавном лаје и зазвива промену једне власти другом, или једнако лошу опцију неког новог „мојсије“, било би много сврсисходније да се појави један овакакв.

  Ипак, то је превише за очекивати и од њих и од овог друштва у којем такви постоје.

 2. Sanader njihov i naš serader su neuporedivi, naš je nad svojim narodom napravio genocid, u svakom smislu, duhovnom, ekonomskom, biološkom.

  Njihov kraduckao, Hrvatska je u EU, svaki koji bi se pojavio bilo bi tras-bum, vukelić.

  Sanader vodao kriminalce po kontejnerima kineskim?
  Sanader i bobar,, tesla, andrićgrad, kesići i galijaševići, Ajnesri, ja sam glavni baja, gromada, hekikopter prela i zborovi….?

  Ovo je horor zemlja, zemlja LH lectorHanibal.

  BrdaImajuOči, uživo.

  Zemlja sa papak skupštinom. Niko kao miiiiii

  Heil! Das ist sein Kampf.

 3. Препознаше се, а и показаше завидан ниво глупости.

  Победа ХДЗ-а је доказ да је квазинационализам који представљате вас двојица неуништив. Глупост и квазинационализам.

  Санадер је на слободи, успут.

 4. Ја сам глуп,али ти ниси успио да завршиш ни додипломске студије. Намам намјеру да се расправљам,са људима који у недостатку властитог занимања,овдје тезгаре за режимску надницу. Ти мене слободно прозивај за шта год хоћеш,а ја сам човјек који 15.02 слави 18 година постојања своје приватне фирме, па имам паметнија посла.

 5. Како год било, Хрвати се могу разликовати у приступима стварима,али су сви сагласни када је патриотизам и Хрватска у питању. У Хрватској дезертери попут тебе,немају право да зину,а да не говорим да не могу обављати важне државне функције као што их код нас обавља твој предсједник који је исто као ти дезертер и булумента истих таквих око њега.

 6. Шта сад „како год било“?
  Где веза Санадер-Мост, геније?

  Шта ти знаш о патриотизму? Кад се угледаш на Хрватску по том питању, значи да немаш појма. Хр има доста добрих примера, али „патриотизам“ није једна од њих. Значи, то је дно дна. Јебемти десницу.

  Осим додипломца, сад сам и дезертер? 🙂

 7. Па кад немаш занимања,што би народ рекао заувар је радити шта било. Тако и та биједа даноноћно дрежди овдје за мрвице са Бајиног стола. Али ето,ја као искрени човјекољуб му понекад тако дам повода да се свађа са мном и убије своју крваву надницу. Јебига,ипак је ово 21. вијек,нама смисла да гладује.

Оставите одговор