Давутоглу: Све балканске земље су нам сусједи

Министар ионостраних послова Турске Ахмет Давутоглу сматра да се на Балкану могу поновити патње из 90-их година ако не буде створено подручје заједничког живота. "Желимо видјети Балкан гдје у миру живе народи, културе и религије. Потребно је да се све стране међусобно уважавају и цијене. За будућност су важни добри односи са сусједима. Иако Турска […]

субота, август 27, 2011 / 11:39

Министар ионостраних послова Турске Ахмет Давутоглу сматра да се на Балкану могу поновити патње из 90-их година ако не буде створено подручје заједничког живота.

"Желимо видјети Балкан гдје у миру живе народи, културе и религије. Потребно је да се све стране међусобно уважавају и цијене. За будућност су важни добри односи са сусједима. Иако Турска није границама, ми све балканске земље видимо као своје сусједе. Из тог разлога битни су нам добри међусобни односи", рекао је Давутоглу за "Ослобођење".

Према његовим ријечима, Турска жели подручје гдје ће земље и градови међусобно сарађивати, економски јачати, помагати једни друге и поштовати се.

"Желимо стварање заједничког економског, културног, интегрисаног Балкана на којем људи нису посвађани, растргани и удаљени једни од других", рекао је Давутоглу који долази у посјету БиХ, Србији и Румунији.Оставите одговор