Давутоглу у књизи: БиХ је продужена рука Турске

Турска своје факторе борбе за глобалну доминацију мора пажљиво да рефлектује на подручје Балкана због чега је неопходно успоставити дипломатска и реална средства која ће Турској омогућити интервенцију у тој регији, а кључне земље за то су БиХ и Албанија.

Давутоглу данас у Београду

Турски министар иностраних послова Ахмет Давутоглу посјетиће данас Београд, потврђено је Срни у Амбасади Турске у Београду.


Давутоглу одогодио посјету Србији због Курдистана

Министар спољних послова Турске Ахмет Давутоглу одгодио је за данас планирану посјету Србији због оружаних сукоба између турске армије и курдских побуњеника који су прошле ноћи убили 24 војника, јавиле су агенције.


Давутоглу: Кипарска експлоатација гаса је провокација

Турски шеф дипломатије Ахмет Давутоглу рекао је да планови Кипра да настави са експлоатацијом гаса у Средоземном мору представљају "провокацију" и најавио да ће, уколико се то настави, Анкара размотрити да са сјеверним Кипром и сама проведе истраживања.Инцко – Давутоглу: Политичку кризу ријешити компромисом

Високи представник у БиХ Валентин Инцко и министар иностраних послова Турске Ахмет Давутоглу оцијенили су да политичари у БиХ коначно морају показати спремност да постигну квалитетне компромисе за добробит БиХ и њених грађана.


Давутоглу има визију за Балкан

Шеф турске дипломатије Ахмет Давутоглу је рекао данас да је Турска за нову визију унутар које ће бити рјешаване све кризе и заложио се за заједничко рјешавање проблема у региону, више дијалога и директних разговора свих лидера.Лагумџија: О мостарском састанку одлучујемо у наредним данима

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија рекао је данас да ће та странка у наредним данима донијети одлуку да ли ће 5. септембра учествовати на састанку у Мостару на коме ће се разговарати о формирању новог Савјета министара БиХ.


Давутоглу: Последње упозорење Сиријским властима!

Турски министар спољних послова Ахмет Давутоглу поручио је данас сиријском предсједнику Башару ал Асаду да војне операције против цивила морају одмах и безусловно да буду прекинуте, уз упозорење да је ово "посљедње обраћање" званичне Анакаре Сирији.