Дан државности Србије

Србија обиљежава Дан државности, у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године подигнут Први српски устанак, и дан када је у Крагујевцу 1835. године донесен Сретењски устав. Прије одласка у Загреб, премијер Србије Александар Вучић, положио је вијенац на споменик Димитрија Давидовића – творца Сретењског устава. Предсједник Србије Томислав Николић, положио […]

недеља, фебруар 15, 2015 / 12:01

Србија обиљежава Дан државности, у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године подигнут Први српски устанак, и дан када је у Крагујевцу 1835. године донесен Сретењски устав.

Прије одласка у Загреб, премијер Србије Александар Вучић, положио је вијенац на споменик Димитрија Давидовића – творца Сретењског устава.

Предсједник Србије Томислав Николић, положио је вијенац на Споменик Незнаном јунаку на Авали, а у Дому Војске Србије у центру Београда, открио је спомен-обиљежје "Око соколово" са ликом српског ратника извиђача, Драгутина Матића.

У Београду ће вечерас бити одржан свечани пријем којем ће присуствовати предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Парламента Недељко Чубриловић.
Генерални конзулат Србије у Бањалуци обиљежиће Дан државности Србије "Гала концертом" и такмичењем у најбољем ученичком литерарном раду о теми "Србији за рођендан". "Гала концерт" биће одржан вечерас у културном центру „Бански двор“.Оставите одговор

Дан државности Србије

У Србији ће данас низом манифестација бити обиљежен Дан државности у спомен на подизање Првог српског устанка и доношење Сретењског устава.

субота, фебруар 15, 2014 / 10:52

У Србији ће данас низом манифестација бити обиљежен Дан државности у спомен на подизање Првог српског устанка и доношење Сретењског устава. Continue reading "Дан државности Србије"Оставите одговор

Дан државности Србије

Низом свечаности Република Србија данас обиљежава Дан државности. Централна манифестација биће одржана у Дому Народне скупштине, гдје ће предсједник Србије Борис Тадић уручити одликовања.

среда, фебруар 15, 2012 / 09:55

Низом свечаности Република Србија данас обиљежава Дан државности. Централна манифестација биће одржана у Дому Народне скупштине, гдје ће предсједник Србије Борис Тадић уручити одликовања. Continue reading "Дан државности Србије"0 КОМЕНТАРА

  1. Поводом Дана државности ВАНРЕДНА сједница српског тзв. парламента о укидању имунитета неком тамо СНС- овцу како би се уважени ППВ представио као прогонилац и страначких колега у беспоштедној тзв. борби против криминала и корупције, а све у предизборној кампањи.

    Да ли је неко од Фронталоваца некада чуо да се на ДАН ДРЖАВНОСТИ одржава сједница парламента? Не рачунамо свечане сједнице.

Оставите одговор