Дачић: Спремали су Београду пролеће, као у Африци

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да су различите групе противника Параде поноса планирале да на дан њеног одржавања изврше акције чији је циљ био сјеверноафрички сценарио у Србији. "Хтели су данас да подметну пожаре на ободима Београда, на подручју Авале и сличним локацијама како би полицију развукли на више локација далеко од […]

недеља, октобар 2, 2011 / 11:56

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да су различите групе противника Параде поноса планирале да на дан њеног одржавања изврше акције чији је циљ био сјеверноафрички сценарио у Србији.

"Хтели су данас да подметну пожаре на ободима Београда, на подручју Авале и сличним локацијама како би полицију развукли на више локација далеко од центра", рекао је Дачић за "Прес".

Он је рекао да су осим бејзбол палица, ланаца, петарди, кеса и кондома са фарбом, експлозива у пластичним кутијама од витамина, планирали и отмицу аутобуса Градског саобраћајног предузећа /ГСП/ којим би дошли практично до учесника Параде поноса.

"Такође, неке групације су планирале и да скуп доведе до људских жртава и да све добије политичку конотацију. Желели су северноафрички сценарио у Србији, те инциденте нису планирали само у Београду", рекао је Дачић.

Он је објаснио да је полиција до ових података дошла оперативним радом, али и да је врло тешко ући у комуникацију ових група јер су превазишли класична средства за коминицирање попут телефона, па су се, на примјер, договарали путем интернета, и то на четовима у оквиру игрица на вебсајтовима.

Дачић је рекао да се зна ко су ти људи и да ће полиција приводити осумњичене чим се открију конкретни докази.

Он је истакао да држава није поклекла пред хулиганима и да, будући да је полиција успјела да предвиди све могуће догађаје и дјелује благовремено, поступке државних органа треба схватити као успјех и одговорно понашање.

"Хипотетички гледано, да је Парада одржана, полиција би је сигурно обезбедила. Можда уз водене топове, употребу сузавца, гумених метака, можда и ватреног оружја. И ангажовање више полиције него прошле године, када је више од 6 000 припадника МУП-а учествовало. И скуп би успео. Али уз колике жртве? И не само материјалне, већ и људске. Огромне", сматра Дачић.

Он каже да је са аспекта полиције било лако донети одлуку да се Парада не одржи, јер је безбједносна процена МУП-а имала јасне параметре. "Из аспекта политичара одлуку није било лако донети односно саопштити јер знам да ће уследити критике из невладиног сектора, неких политичких странака. И да се не лажемо, било је и притисака", рекао је Дачић.0 КОМЕНТАРА

 1. Ха ха ха ха ха :D:D:D:D! Брендоне , опет си пио!?

  Написах ја јуче да су се они уплашили за своју задњицу. Овдје већ има елемената и Илије Чворовића.
  Колико су Срби само иновативни да у борби против режима користе и кондоме с фарбом!? И експлозив у кутији „Олиговита“.
  Полиција дошла оперативним радом до сазнања и зна ко су организатори, али ће их приводити чим се открију конкретни докази. Није размишљао да би овај пут полиција могла стати на страну народа. Зашто би ишао брат на брата ради Дачићеве задњице? Добро, ради задњице иде брат на брата у овом случају :D:D:D, али ту страда само Тадићева задњица.
  Ова тврдња да би све полиција обезбједила да је парада одржана је као из најбољих сјећања Алберта Тротера.

  Не знам зашто га пуштају да даје изјаве у алкохолисаном стању. Добро, алкохол разбија страх. Али извукао се 5.октобра, па не сумњам ни сада да неће, али је рушење режима извјесно.

 2. Ових дана на фејсбуку постављају следећи садржај наводећи како су многе историјске личности имале склоност као истом полу, што је јако тешко доказати:

  „”Aleksandar Makedonski. Karavađo. Platon. Čajkovski. Prust. Sergej Ajzenštajn. Vagner. Leonardo da Vinči. Endi Vorhol. Ričard Kromvel. Galijano. Imperator Hadrijan. Almodovar. Oskar Vajld. Đani Versaće. Leonard Bernštajn. Virdžinija Vulf. Tenesi Vilijams. Dejvid Bouvi. Keli Mek Gilis. Martina Navratilova. Elton Džon. Džoan Kraford. Lord Bajron. Goja. Marlon Brando. Sirano de Beržerak. Simon de Bov…oar. Rok Hadson. Džordž Majkl. Marlena Ditrih. Kol Porter. Džoan Baez. Dženis Džoplin. Vladimir Horovic, Montgomeri Klif. Fredi Merkjuri. Riki Martin. Volfgang Joop. Semjel Barber. Bendžamin Briten. Džon Gilgud. Rudolf Nurejev. Džodi Foster. Žan Pol Gotije. Ian Mek Kelen. Kristian Dior. Lorens Olivije. Ginsberg. Džon Šlezinger. Iv Sen Loren. Mikelanđelo……………………………………………………………………………………………………………………………..
  Ovaj svet bi bio siromašniji bez njihovih srca boje duge. ”

  Један одговор на форуму:

  „Milos Obrenovic. Mahmoud Ahmadinejad. Kaligula. Gradjevinski kran. Konopac. Sapun kabas. Dizalica. AK 47. Beretta 9mm. TT 7,62 mm. Bejzbol palica. Gumena palica. Metalna stangla. Rebrasta armatura. Grif kljuc. Pajser. Cаkija. Palija. Vrljika. Motka. Kolac. Malj. Mlat. Cuskija. Direk. Rudnik. Kamenolom. Majdan. Lopata. Kramp. Motika. Strug. Glamoc. Kostano brasno. Hrana za kuce i mace. Oliver Mlakar. Asocijacije. Crna statistika nezaposlenih. Malo crnja slika gladnih. Najcrnja slika nataliteta. Crna od najcrnjih statistika mortaliteta u odnosu na natalitet. Odliv mozgova. A koga svrbi guzica, avioni lete redovno, a Iran vam nije daleko!“

 3. намазанко је он своје врсте, хапсанашка комуњара, и оно алкохолисано стање има своју сврху, педери су ипак под његовом заштитом одрадили неки свој перформанс данас, а шта ће пијани пендрек учинити по том питању..видјећемо!x-(
  http://www.kurir-info.rs/vesti/gej-aktivisti-ipak-odrzali-performans-na-terazijama-131342.php

 4. Парада је била, десила се, направили су „перформанс“, зауставили саобраћај, направили вијест дана, позвали Јелка Кацина, Србијанку Турајлић… да одрже предавања… Какве везе има да ли је шетња била дужа, краћа или су стајали у мјесту?! И све то уз помоћ власти у БГ!

Оставите одговор