Да утврдимо градиво

Фронтал озбиљно схвата изборе. Фронал има и пододјељак Фронтал Избори. Фронтал најављује штампано издање.

недеља, октобар 24, 2010 / 13:32

Фронтал озбиљно схвата изборе. Фронал има и пододјељак Фронтал Избори. Фронтал најављује штампано издање.

Наши стари корисници и сви новорегистровани корисници Фронтал.РС, могу се несметано логовати са својим корисничким именима и лозинкама на Фронтал Избори, потпуно редовно, као да је ријеч о матичном Фронтал.РС. Коментари који се оставе на Фронтал.РС неће се појављивати на Фронтал Избори и обрнуто.

Надамо се да је то сада јасно.

Друго, наши будући корисници ће бити у прилици да нас сретну у материјалном облику најкасније у уторак 28.09.2010. када ћемо бити сигурни да је дистрибуција 30.000 штампаних примјерака Фронтал.РС завршена.

А сада да и политичарима буде јасно. Они баш нешто споро копчају.

Порука политичарима

Фронтал.РС појашњава свим политичким партијама, интересним групама, новчаним олигархијама, да је апсолутно заинтересован да побиједе оне снаге које ће се залагати за ствари које су у сржи мотивације нашег настанка. Слободу мишљења, право на његово изражавање, Републику Српску у што већем степену државности, која зна своје земљишне књиге, има моћну производну базу и надалеко чувен сектор услуга. Оне који се залажу за промоцију виших, духовних вриједности и модеран и оригиналан приступ домаћим квалитетима (као што је, ето, и употреба ћириличног писма).

С тим у вези, још једном поручујемо свим онима који су заинтересовани да њихова порука дође до бирача, да то учине слањем својих саопштења, визија, мишљења. Нека не гаје наду да данас, у времену када се сви сјете медија и почну да шаљу на тоне саопштења, Фронтал.РС има намјеру долазити на догађаје као "Министар Селман облилазио затвор у Бијељини и надгледао радове на изградњи".

То за нас није вијест. То што је министар Чубриловић посјетио домаћинство у Поткозарју, које се бави производњом воћа, то нама није прича за вечерњи дневник. То што је нека странка изашла и пресјекла врпцу за 700 метара асфалта у неком селу, то нека се објави у сеоским новинама, уколико се странка не потруди и пошаље своје саопштење са фотографијом. Ваљда су гласноговорници странака и њихови новинари у страначком штабу, прошли обуку како се комуницира са јавношћу прије избора?

Напросто је физички немогуће све испоштовати и увијек ће се наћи неко ко је увријеђен.

Шта је вијест?

Када се отвори мост или аутопут, то је вијест. Вољели би само да таквих вијести има у једнаком омјеру и када нису избори, те немојте мислити да у извјештавању о томе нећемо примјетити "јастучад" и јастучасте прсте наших политичара, који по жицама јавног мнења сад газе танано и са опрезом као мачке.

Фронтал.РС је екипа младих људи који су повукли линију свог достојанства. Спрејом по асфалту, ретком на екрану, браздом у мајци земљи. Небитно је. Ми дјелујемо крајње непрофитно, поштујући законе своје отаџбине, њене институције и њену традицију. Наш основни циљ је да покажемо како потичемо из сопствене заједнице, у којој постоји на стотине вриједних појединаца у свјетским размјерама, који треба да се удруже и покажу да ова земља није чмар на урвини свијета.

Сви такви пројекти (свака ријеч има посебан линк) добиће нашу неподијељену пажњу, као што ми очекујемо пажњу заједнице којој желимо служити на опште добро и надамо се да ће нас прво помоћи они који су нам најближи, па тек онда доброчинитељи из других земаља и континената.

Будите паметни!

Ми вас свакако позивамо да масовно изађете на изборе, а даћемо све од себе да побиједе најбољи. Како?

Као што на овим изборима зависи све од вас, од ваше информисаности, способности правилне процјене и снаге да не насједате на ђинђуве и огледалца која вам политичари на својим предизборним скуповима дијеле као да сте урођеници, који им за пар шарених пластичних перлица намјеравају дати грумење злата; од тога која ће странка у мониторинзима бити најзаступљенија код нас (е, да – ми смо један од три портала чији рад се прати), зависи само од тих странака. Што више саопштења пошаљу – ми ћемо их више објавити.

Такође, Фронтал.РС ће упутити питања свим кандидатима за најбитније функције, као и носиоцима посланичких листа за НСРС, те стрпљиво сачекати одговоре. Они који не буду доставили одговоре, добиће објављена само питања.

Отјелотворење Фронтала

Посебно је битно, што је уредништво Фронтал.РС одлучило да оде корак даље и у овом важном времену допре до свих оних грађана, који можда нису довољно информатички узнапредовали. Без обзира што сматрамо да су умрежени рачунари нешто што је просто као пасуљ, свјесни смо да има неких којима треба охрабрење, или напросто обавијест да може и другачије.

Старијим генерацијама и мање просвећеним појединцима, нешто просто нема одговарајућу тежину и капацитет, уколико не могу да га опипају међу прстима. (Додирните ову реченицу на екрану).

Тако смо свим политичким и привредним субјектима понудили могућност да се огласе у нашем бесплатном штампаном издању, које до краја седмице треба да се појави у рукама грађана РС, као најтиражнији часопис у историји Српске. А за оне који знају шта је моћ глобалне мреже и поштују велику посјећеност Фронтала, такође идемо корак даље.

Преко овог је већ безобразлук

Потпуно свјесни да смо ми портал који у својој политичкој ноти и анализи нема конкуренције у Српској, те смо покренули још једну иницијативу у жељи за демократизацијом јавног мнења и што већем смањењу дискриминације, и то баш ПОЛИТИЧАРА. У времену када сви политичарима наплаћују ДУПЛЕ цијене: Ми свим кандидатима у програму изборног оглашавања нудимо ПОПУСТ ОД 50% посљедњу седмицу пред изборе.

Мислимо да смо овим скинули сваку одговорност са себе, и пребацили је на кандидате. Интернет је медиј који пружа нове хоризонте и нове могућности, посебно онима који не могу да се изборе са окошталим естаблишментом. Посебне погодности имају кандидати млађи од 35 година, будући да заиста имају проблема (поготово у ешелонима опозиције) да се исхрву са геронтократијом у својој секти.

Да би се манули шупљих прича и што више усмјерили вашу концентрацију ка кључним проблемима Српске, протјераћемо политику као рубрику са насловне странице Фронтала и објављиваћемо само оне дијелове који се не дотичу наших избора. Наравно, томе не подлијежу наши блогери-колумнисти, са којима имамо договор да им се никада нећемо мјешати у написано, односно да им у случају неког озбиљног нарушавања основних вриједности човјека, колумну можемо само отказати за стално. Не цензурисати у епизодама!

"Силом закона која проистиче из моје титуле, доносим одлуку о забрани постављања политичких вијести на матичну страницу Фронтал.РС, до затварања биралишта", написао је редакцији уредник Симић.

У то име, редакција јединог ћириличног портала западно од Дрине вас поздравља, завршавајући основним наравоученијем:

На Фронталу нема предрасуда, уцјена и рекетирања – нама су сви исти док се не докаже другачије.Оставите одговор