Цветковић: Тендер за Телеком до краја септембра

БЕОГРАД – Предсједник Владе Србије Мирко Цветковић изјавио је да ће до краја септембра бити расписан тендер за продају "Телекома Србија" и да ће купац бити познат до краја године. Послије састанка са представницима Америчке привредне коморе, Цветковић је рекао да је услов за расписивање тендера да акције "Телекома Србија" формално буду пребачене са ПТТ-а […]

петак, септембар 17, 2010 / 19:01

БЕОГРАД – Предсједник Владе Србије Мирко Цветковић изјавио је да ће до краја септембра бити расписан тендер за продају "Телекома Србија" и да ће купац бити познат до краја године.

Послије састанка са представницима Америчке привредне коморе, Цветковић је рекао да је услов за расписивање тендера да акције "Телекома Србија" формално буду пребачене са ПТТ-а на државу.

"Тај процес је у току и вероватно ће бити завршен наредне седмице", навео је Цветковић.

Влада Србије посједује 80 одсто акција "Телекома", посредством Јавног предузећа ПТТ Србије. Преосталих 20 одсто акција је у власништву грчке компаније ОТЕ у којој "Дојче телеком" има 30 одсто капитала.

Цветковић је рекао да би, према процјенама, новац од продаје "Телекома" требало да буде уплаћен у првом кварталу 2011. године.Оставите одговор