Ћургуз: Застава ИЗ на Мањачи, могла би утицати на став РС о НАТО

БАЊА ЛУКА – Предсједник Борачке организације Републике Српске Пантелија Ћургуз тврди да је скандал са истицањем заставе исламске заједнице на војном полигону Мањача дио ширег бошњачког пројекта којим се желе изазвати међунационални проблеми. "Ово није обична провокација нити несмотрен чин, него је дио већег идеолошког пројекта. Тиме се, на првом мјесту, жељела изазвати српска реакција", […]

петак, септембар 4, 2009 / 12:45

БАЊА ЛУКА – Предсједник Борачке организације Републике Српске Пантелија Ћургуз тврди да је скандал са истицањем заставе исламске заједнице на војном полигону Мањача дио ширег бошњачког пројекта којим се желе изазвати међунационални проблеми.

"Ово није обична провокација нити несмотрен чин, него је дио већег идеолошког пројекта. Тиме се, на првом мјесту, жељела изазвати српска реакција", изјавио је Ћургуз.

Он је оцијенио да тај случај доказује спрегу политичког и вјерског живота у Федерацији БиХ и додао да Бошњаци, "када је ријеч о њиховим стратешким циљевима, сарађују по свим основама, од уличног позорника до члана Предсједништва".

Ћургуз је рекао да представници невладиног сектора и институција РС морају дати до знања да то неће толерисати и да би такво понашање могло утицати на став РС према уласку у НАТО.

Према његовим ријечима, случај на Мањачи, као и уступање војног хеликоптера поглавару Исламске заједнице Мустафи Церићу, указују да бошњачки политички и вјерски врх покушава да оствари и легализује доминацију једног народа у Оружаним снагама БиХ.

Министар одбране БиХ Селмо Цикотић тврди да је инцидент на Мањачи изазван несмотреном одлуком војног имама који је на вјежбу дошао као вјерски службеник бихаћке јединице Оружаних снага.

Он је навео да је генерал Миладин Милојчић добио задатак да истражи све околности у вези са овим случајем и да чека да му Милојчић припреми детаљан извјештај.

Цикотић је рекао да је питање евентуалних санкција према имаму у Милојчићевој надлежности, и истакао и да Оружане снаге БиХ нису хеликоптером превезле Церића на отварање џамије у Фазлагића Кули код Гацка "иако је било неких захтјева".Оставите одговор