ЦРТА (BLOW)

Прича о Џорџу Јангу, типу који и сада сједи у затвору. Већином весео, класични Холивудски урадак по "истинитом догађају", са крајем који растужује и најкаменије. Јанг долази у Калифорнију. Људи користе другачије изразе и слободног су духа. Желио је пуно пара, а да не нађе посао. Једини начин је продаја марихуане. Пошто пис? Приповједање емотивно […]

петак, новембар 11, 2011 / 07:06

Прича о Џорџу Јангу, типу који и сада сједи у затвору. Већином весео, класични Холивудски урадак по "истинитом догађају", са крајем који растужује и најкаменије.

Јанг долази у Калифорнију. Људи користе другачије изразе и слободног су духа. Желио је пуно пара, а да не нађе посао. Једини начин је продаја марихуане. Пошто пис?

Приповједање емотивно и клишеизирано, као породични филм за одрасле. Мада квалитетно, и углавном занимљиво. Отац добар човјек, а мати оштроконџа која никада није задовољна зарадом. Она га пријави када дође кући из Мексика, гдје се сакрио од двогодишње пресуде.

У затвору упознаје везу са Колумбијом. Дијего лежи у затвору због крађе кола, а зна људе који раде кокаин. Прво га је преносио у коферу, а затим су кренули опет авиони. По матрици трговине ганџом.

Паре су држали у великим картонским кутијама. Зарадио је 60 милиона долара и уложио их у Панамску банку. Ту је и Пабло Ескобар држао паре, тако да није било грешке. Док Норијега није кренуо у национализацију, а и Пабло се касније извитоперио.

С трудом урађен филм о једном времену, и још више о једном свијету.

Редитељ: Тед Деме; Улоге: Џони Деп, Пенелопа Круз, Франка Потенте)Оставите одговор