Црнадак: Није трагедија ако закаснимо са апликацијом за Евросојуз

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је да све институције у БиХ раде да би испуниле рок за подношење апликације за чланство БиХ у ЕУ до краја овог мјесеца. "Ипак, мислим да неће бити велика трагедија ако се коју седмицу закасни, јер је, прије свега, важно да сачинимо једну квалитетну, вјеродостојну и добро припремљену […]

среда, јануар 20, 2016 / 12:54

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је да све институције у БиХ раде да би испуниле рок за подношење апликације за чланство БиХ у ЕУ до краја овог мјесеца.

"Ипак, мислим да неће бити велика трагедија ако се коју седмицу закасни, јер је, прије свега, важно да сачинимо једну квалитетну, вјеродостојну и добро припремљену апликацију, како би она била прихватљива", истакао је Црнадак.

Црнадак је рекао да је Министарство иностраних послова БиХ само једна од институција које раде на европском путу БиХ и да су све амбасаде, посебно у ЕУ, усмјерене на приближавање онога што се дешава у БиХ партнерима у Европи, као и на једној врсти лобирања за оно што слиједи.

Он је навео да је Предсједништво водећи ауторитет за спољну политику БиХ и да је познат његов став да подношење аплилације треба бити до краја јануара.

Ником, наравно, није баш најјасније шта тражимо од савеза који од нас захтијева економске губитке и прије приступања истом, као што је случај са захтјевом за бесцарински увоз пољопривредних прозивода из Хрватске. У крајњу руку, од савеза који је питање да ли ће опстати и у којем облику, до рока када сами кажу да би могли бити примљени.Оставите одговор