Човић о СДА: Некада им није сметала политичка трговина

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић сматра да се са "политичком трговином", ако је има, треба обрачунати и подсјећа да СДА у власти није сметала та трговина. "Чуди ме како некима није сметало то што је приликом успостављања претходне власти кориштен механизам политичке трговине и никога то није секирало. Aко сада има таквих ствари, с ти­м […]

петак, јун 22, 2012 / 08:19

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић сматра да се са "политичком трговином", ако је има, треба обрачунати и подсјећа да СДА у власти није сметала та трговина.

"Чуди ме како некима није сметало то што је приликом успостављања претходне власти кориштен механизам политичке трговине и никога то није секирало. Aко сада има таквих ствари, с ти­м се треба обрачунати", рекао је Човић за "Глас Српске" коментаришући оптужбе из СДA да посланици добијају неморалне понуде из странака које чине нову коалицију на нивоу Федерације БиХ.

Истичући да апсолутно нема сазнања о томе, он је рекао да се с тим требало обрачунати у протекле четири године када је за то било "на стотине примјера".

"Дали смо списак особа за које знамо да су њихови гласови куповани и тај списак је у институцијама БиХ. Дали смо да се то провјери и да се дјелује. Данас, када се буџетски новац дијели да би се извршиле обавезе према тим људима, онда се ћути. Ту не смије бити ћутања и те ствари треба рашчистити", нагласио је Човић.

Говорећи о реконструкцији власти у ФБиХ, Човић је истакао да се тренутна ситуација може "распетљати" веома брзо,те да је једно од рјешења да ОХР повуче налог који је привременог карактера.

Он је истакао да ХДЗ БиХ жели коректну сарадњу са представницима бошњачког и српског народа и са свима са којима жели да дијели власт.

Према његовим ријечима, односи са представницима власти у Републици Српској су врло добри, чак изванредни, јер почивају на директном договору одговорних људи у коме су врло јасно и транспарентно договаране ствари и никада на штету трећег.

Одговарајући на питање да ли је “пукла” коалиција два ХДЗ-а, он је рекао да постоји проблем на нижим нивоима власти. "Пред локалне изборе јављају се различите жеље и интереси, али не постоји фотеља која може угрозити интерес и сарадњу ове двије странке", поручио је Човић.Оставите одговор