Академија Слобомир: Концерт за дан музике

Студенти прве године Академије умјетности Слобомир П Универзитета одржали су вечерас у Галерији „Центра за културу“ у Бијељини концерт класичне музике поводом обиљежавања Свјетског дана музике. Асистент на Академији умјетности Дарио Зомбра рекао је да је седам студената прве године Академије умјетности Одсјека за музику извело познате композиције Паганија, Брамса, Баха, Галијанија и Косјакова. "Циљ […]

петак, 22 јуна, 2012 / 08:20

Студенти прве године Академије умјетности Слобомир П Универзитета одржали су вечерас у Галерији „Центра за културу“ у Бијељини концерт класичне музике поводом обиљежавања Свјетског дана музике.

Асистент на Академији умјетности Дарио Зомбра рекао је да је седам студената прве године Академије умјетности Одсјека за музику извело познате композиције Паганија, Брамса, Баха, Галијанија и Косјакова.

"Циљ овог концерта је да покажемо грађанима Бијељине оно што смо научили, али и да им приближимо класичну музику", рекао је Зомбра.

Након концерта приређен је забавни програм у кафићу "Алтер его", гдје је затворена манифестација обиљежавања Свјетског дана музике.

Свјетски дан музике се 30 година обиљежава и прославља у више од 340 градова разних земаља. Празник музике обиљежава се од 1982. године, на иницијативу француског Министарства културе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *