ЦХП: Закон и правда из "Џунгле"

Центар за хуману политику из Добоја је послао саопштење медијима у којем се наводе криминалне радње власника спортско-рекреативног центра "Џунгла" у Добоју. Како се наводи у саопштењу, прије неколико година тајкун и власник спортско-рекреативног центра „Џунгла“ из Добоја изјавио је „да ће дати 250.000 КМ за кампању сваком политичару који може гарантовати да ће радити […]

петак, март 4, 2011 / 09:48

Центар за хуману политику из Добоја је послао саопштење медијима у којем се наводе криминалне радње власника спортско-рекреативног центра "Џунгла" у Добоју.

Како се наводи у саопштењу, прије неколико година тајкун и власник спортско-рекреативног центра „Џунгла“ из Добоја изјавио је „да ће дати 250.000 КМ за кампању сваком политичару који може гарантовати да ће радити по закону и правди“.
– Да овом тајкуну, као и нашим политичарима, није до закона и правде, показује десетогодишње незаконито понашање приликом додјеле земљишта, удруживања средстава, избјегавања плаћања милионских буџетских обавеза, градње и кориштења овог спортско-рекреативног центра – кажу у ЦХП.
Приликом кориштења дискотеке и базена у овом објекту без грађевинске и употребне дозволе била је угрожена сигурност више хиљада посјетилаца. Након десет година општински урбанистичко-грађевински инспектор донио је рјешење којим се налаже прибављање одобрења за грађење, употребне дозволе и забрана кориштења спортско-рекреативног центра.
Иако је прошло 75 дана од доношења рјешења, урбанистичко-грађевински инспектор није обезбиједио затварање наведеног објекта постављањем траке и другим радњама.
Уз очекивану подршку предсједника РС који је обећао борбу против криминала, Центар за хуману политику ће у овом и другим случајевима тражити спровођење закона и кажњавање одговорних, као и одговоре на питања зашто надлежни општински органи у претходних 10 година нису спријечили бесправну градњу и кориштење овог објекта, зашто се скривају подаци и зашто нису наплаћене милионске буџетске обавезе, зашто тужилаштво није истражило и оптужило одговорне због бесправне градње и угрожавања сигурности, ко је у министарству просторног уређења вршио ослобађање од обавезе плаћања накнаде за уређење грађевинског земљишта и ко је у институцијама власти био подмићен?


Оставите одговор