ЦХП: Одговорност руководећих у РТРС због незаконите наплате таксе

Центар за хуману политику затражио је данас од тужилаштава да истраже одговорност генералних директора и других лица из Радио-телевизије РС, због сумње да су, користећи и злоупотребљавајући спорну и вјероватно неуставну законску одредбу о претпоставци посједовања РТВ пријемника, свјесно пропустили обавезу испостављања рачуна и информисања са намјером да од неинформисаних и неуких грађана и правних […]

четвртак, април 24, 2014 / 09:39

Центар за хуману политику затражио је данас од тужилаштава да истраже одговорност генералних директора и других лица из Радио-телевизије РС, због сумње да су, користећи и злоупотребљавајући спорну и вјероватно неуставну законску одредбу о претпоставци посједовања РТВ пријемника, свјесно пропустили обавезу испостављања рачуна и информисања са намјером да од неинформисаних и неуких грађана и правних лица, који стварно не посједују РТВ пријемник, неосновано наплате више милиона КМ.

Осим наведеног, затражено је да се истражи одговорност и због нефактурисања РТВ таксе лицима која не посједују фиксни телефон због чега су јавни РТВ сервиси оштећени за неколико милиона КМ, селективног утуживања, вршења контрола без налога и ускраћивања права контролисаном лицу да потпише извјештај о извршеној контроли.

Затражено је да се истражи одговорност судија основних и других судова, због сумње да су под утицајем или инструкцијама и поданички пристрасно поступали по приједлозима за извршење и тужбама Радио-телевизије РС, са намјером да искључиво удовоље њеним приједлозима и тужбеним захтјевима. Центар за хуману политику затражиће од тужилаштава да истраже одговорност и друга два јавна РТВ сервиса, због сумње да су учинили исте незаконитости у наплати РТВ таксе.0 КОМЕНТАРА

  1. Kakvi idiotluci, budalaštine i gluposti. I ko to traži: centar za humanu politiku, još jedna „nevladina“, „neprofitna“ i ko zna kakva još ne-organizacija. Dokoni bezveznjakovići koji nemaju šta da rade, nego se preseravaju kojekakvim pozivima za rješavanje „realnih problemima ovog društva“ a nikad ne objavljuju npr. kako se oni finansiraju i čije pare oni troše. Možda će neko nekada registrovati „centar za moj do mojega“ koji bi se bavio raznoraznim centrima za politiku,humanost,inicijativu,dobru volju,razvoj,edukaciju itd.

Оставите одговор