Чешка: Министар шамара на улици!

Чешком министру финансија Мирославу Калоусеку попустили су обично челични нерви и уместо да одговори духовитим ироничним опаскама, по којима је познат, ишамарао је на улици испред парламента пролазника који га је изврјеђао. „Одбијам да се радило о било каквом изгреду. Изашао сам из парламента и безобразно ме је вербално напао младић стар као мој син. […]

четвртак, септембар 22, 2011 / 08:49

Чешком министру финансија Мирославу Калоусеку попустили су обично челични нерви и уместо да одговори духовитим ироничним опаскама, по којима је познат, ишамарао је на улици испред парламента пролазника који га је изврјеђао.

„Одбијам да се радило о било каквом изгреду. Изашао сам из парламента и безобразно ме је вербално напао младић стар као мој син. Увреде су биле тако грубе, да сам помислио да је умјесно да му налупам пар шамара. Пошто се послије тога бунио, лупио сам му још пар шамара”, описао је Калоусек.

До новинара је вјест о изгреду допрла захваљујући посланицима из владајуће коалиције, који су потврдили да је Калоусек физички насрнуо на 22-годишњег младића, зато што је викао да је министар финансија лопов који ће једног дана да виси на вјешалима.

Сам министар не види ништа проблематично у томе што је ишамарао пролазника.

„То нема везе са функцијом у влади. Једноставно сам ишао улицом, ја, старији човек, а некакво дрско дериште ме је извређало, и ја сам му лупио пар шамара. Учинио бих то поново”, казао је новинарима Калоусек.

Такво понашање је, међутим, Калоусеку замерио премијер Петр Нечас.

На конференцији за новинаре на којој је рекао да је влада усвојила буџет за наредну годину, премијер је рекао да је Калоусек у игри за министра финансија године, али да никако не би могао да уђе у конкуренцију за педагога године.Оставите одговор