ЦДИ: Воде Тадић и Иванић

Према истраживањима ЦДИ, да се сутра одрже избори побиједио би Огњен Тадић са 36,90 %, док би Милорад Додик освојио 32,62%. Такође, на побједу може рачунати и Младен Иванић кога подржава 42,28 % анкетираних, док Небојша Радмановић има подршку од 36,46 %. Драган Ћузулан, генерални секретар СДС, на данашњој конференцији за штампу указао је на […]

четвртак, септембар 16, 2010 / 12:07

Према истраживањима ЦДИ, да се сутра одрже избори побиједио би Огњен Тадић са 36,90 %, док би Милорад Додик освојио 32,62%.

Такође, на побједу може рачунати и Младен Иванић кога подржава 42,28 % анкетираних, док Небојша Радмановић има подршку од 36,46 %.

Драган Ћузулан, генерални секретар СДС, на данашњој конференцији за штампу указао је на неке карактеристике досадашњег тока изборне кампање и упозорио да она протиче у знаку агресивног медијског рата владајућег режима, које тај режим спроводи кроз невиђен притисак на јавност путем његових слуганских медија.

Странка независних социјалдемократа у грозничавом је страху од губитка избора, па зато на сваки начин покушава да јавност Републике Српске путем својих режимских медија убиједи у побједу на предстојећим изборима. У том смислу СНСД по већ устаљеном рецепту – пласира наручена истраживања са различитих адреса.

С обзиром на то да јавност није прогутала удицу америчког НДИ, сада се од стране агенције ИПСОС пласирају нова истраживања, дакле од исте оне агенције која је та истраживања прије непуни мјесец дана радила и за НДИ! Познато је да ИПСОС ради за СНСД, СДП и за РТРС, те да су они главни наручиоци тих послова из БиХ.

Сврставање НДИ (којег јавност крсти и као Наручена Додикова Истраживања) на страну СНСД, само је још један од доказа да СНСД и даље слуша своје менторе из иностранства, који му на овај начин директно помажу да остане на власти. Лажна брига СНСД за Републику Српску огледа се у нескривеним настојањима да се питање РС што више удаљи од аналогије са Косовом, а једнако лажна је и њихова теза: Заувијек Српска – Заувијек Дејтон, јер су потписом на Прудски споразум, заправо, поништили дејтонску позицију РС.

Нама у Српској демократској странци недвојбено је јасно да се иза такве пресије на јавно мњења крије страх од полагања рачуна за укупан криминал у РС. Ту прије свега мислимо на ИРБ и кредитним средствима које су људи блиски власти од ње добили, а сада траже начине да их не врате.

Половина кампање коју смо прешли указује на оно што су истраживања СДС показивала, односно да Огњен Тадић и Младен Иванић побјеђују Додика и Радмановића, а да је позиција СДС и СНСД изједначена, са нашим циљем да до краја кампање остваримо предност и потпуну побједу над СНСД.

Истраживања која је прије седам дана спровео СДС преко Центра дрмократских иницијатива а у сарадњи са стручњацима из београдског Института за социолошка истраживања, показују сљедеће:

Снага коалиција: СДС и СНСД су изједначени, ПДП је јачи од ДНС-а, а СРС РС је јача од ДНС и СП, која неће прећи цензус од 3%. Према тим истраживањима послије избора резултати ће изгледати овако:

СНСД 28,54%

СДС 26,18%

ПДП 8,76%

ДНС 3,61%

СРС РС 3,50%

СП 0,93%

Остале странке су испод цензуса 3%

Младен Иванић 42,28%

Небојша Радмановић 36,46%

Огњен Тадић 36,90%

Милорад Додик 32,62%

Дакле, јасно је да Коалиција Заједно за Српску у сваком погледу стоји боље од колиције на власти“, нагласио је на крају генерални секретар СДС, Драган Ћузулан.Оставите одговор