Овјерена кандидатура и Партији правог пута

БАЊА ЛУКА – Централна изборна комисија БиХ овјерила је учешће на општим октобарским изборима исламској политичкој странци под називом Партија правог пута (ППП), чија се начела заснивају на шеријату, Курану и сунету и која је основана уз подршку Партије правде и развоја премијера Турске Реџепа Тајипа Ердогана, пише „Глас Српске“. Оснивач ППП-а је Aдмир Поздеровић, […]

четвртак, септембар 16, 2010 / 10:53

БАЊА ЛУКА – Централна изборна комисија БиХ овјерила је учешће на општим октобарским изборима исламској политичкој странци под називом Партија правог пута (ППП), чија се начела заснивају на шеријату, Курану и сунету и која је основана уз подршку Партије правде и развоја премијера Турске Реџепа Тајипа Ердогана, пише „Глас Српске“.

Оснивач ППП-а је Aдмир Поздеровић, савјетник министра образовања и културе Федерације БиХ, који наводи да та "партија јесте настала по узору на Ердоганову, али да није њен класични огранак".

"Ми смо имали контакте са члановима те партије у Турској. Имамо договор и њихову подршку да формирамо ову партију у БиХ. Aли нисмо њихова филијала. Слични смо њима, а они нас за сада не финансирају", рекао је Поздеровић.

На питање да ли и њега чуди како је добио судску дозволу за регистрацију и овјеру ЦИК-а за учешће на изборима, јер постулати његове партије подразумијевају уплитање вјере у политику у секуларној земљи каква је БиХ, уз додатно кршење неких европских конвенција, Поздеровић тврди да "ислам и муслимански вјерски закон шеријат пропагирају универзалне вриједности које одговарају свим људима".

Он каже да се, према политичкој платформи, ППП залаже и за редуковање и укидање музичког, ликовног и сексуалног васпитања као неприродног и штетног за дјецу.

Портпарол ЦИК-а Максида Пирић каже да је за овјеру учешћа на изборима, између осталог, довољно да странка донесе рјешење да је регистрована у суду, додајући да ЦИК нема мандат да улази у програм странке.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *