Чавез: Оздравио сам!

Предсједник Венецуеле Уго Чавез рекао је да се осјећа здравим послије четири третмана хемотерапије, којима је био подвргнут на Куби. Чавез, који се у четвртак увече вратио у Венецуелу, рекао је синоћ да хемотерапија није оставила никакве негативне посљедице на њега и додао да се нада да више неће бити потребе да одлази на лијечење, […]

понедељак, септембар 26, 2011 / 10:18

Предсједник Венецуеле Уго Чавез рекао је да се осјећа здравим послије четири третмана хемотерапије, којима је био подвргнут на Куби.

Чавез, који се у четвртак увече вратио у Венецуелу, рекао је синоћ да хемотерапија није оставила никакве негативне посљедице на њега и додао да се нада да више неће бити потребе да одлази на лијечење, пренео је АФП.

„Моје тјело се осећа здравим, захваљујем Богу и свима вама, као и докторима. Оно што је много важније је да се моја душа осјећа поново живом, као да је исцјељена”, рекао је Чавес на церемонији у Каракасу коју је преносила државна телевизија.

Чавезу (57) је одстрањен тумор у Хавани 20. јуна, али званичници нису саопштили више детаља о врсти рака од које је оболио, рекавши једино да се он налазио у карличном дијелу.

Министарство спољних послова Венецуеле у петак је саопштило да је састанак Чавеза и иранског предсједника Махмуда Ахмадинеџада, који је требало да буде одржан овог викенда, одложен на неодређено вријеме.

„Чекаћемо да се предсједник Чавез у потпуности опорави од хемотерапије прије него што закажемо нови датум”, рекао је шеф дипломатије Венецуеле Николас Мадуро.

Чавез, који је на власти од 1999. године, рекао је да ће се опоравити и побједити на изборима 2012. године.

Кандидат опозиције Леополдо Лопес (40) кандидовао се за учешће у изборној трци против Чавеза.Оставите одговор