Чавез демантовао америчке новине и информацију да је у тешком стању

Предсједник Венецуеле Уго Чавез демантовао је данас извјештај листа из САД, који је објавио да је он хитно пребачен у болницу због отказивања бубрега, током лијечења од рака. "Добро сам, управо пијем прву јутарњу кафу. Онима који ме не воле и желе да се разболим поручујем да нису имали среће", рекао је Чавез (57) у […]

четвртак, септембар 29, 2011 / 18:06

Предсједник Венецуеле Уго Чавез демантовао је данас извјештај листа из САД, који је објавио да је он хитно пребачен у болницу због отказивања бубрега, током лијечења од рака.

"Добро сам, управо пијем прву јутарњу кафу. Онима који ме не воле и желе да се разболим поручујем да нису имали среће", рекао је Чавез (57) у телефонском позиву државној телевизији.

Лист "Нуево хералд", који излази у Мајамију, пренио је ноћас да је Чавез примљен у тешком стању у војну болницу у Каракасу због отказивања бубрега.

Предсједник Венецуеле није прецизирао одакле је упутио позив, али је инсистирао да су гласине о његовом здрављу нетачне.

"Ноћас сам чуо да група људи шири гласине. Морамо да зауставимо спекулације. Тражим од народа Венецуеле да игнорише ове гласине. Ако се нешто догоди, ја ћу бити прва особа која ће вас обавијестити о проблемима. Није се догодило ништа изван редовног процеса лијечења", рекао је Чавез.

Чавез је завршио четири рунде хемотерапије послије операције на Куби, гдје му је раније ове године уклоњен тумор.

Он тврди да опоравак тече одлично и да ће освојити нови шестогодишњи мандат на предсједничким изборима 2012. године. Чавез оптужује своје противнике да користе његову болест у политичке сврхе.

Министар информисања Андерс Изара поручио је на сервису "Твитер" да је лијечење потребно неодговорном новинару "Нуево хералда", а не Чавезу, и то у лудници.Оставите одговор