Чађо: Грађани нам вјерују све више

БАЊА ЛУКА – Полиција и Министарство унутрашњих послова Републике Српске у стању су да осигурају пуну безбједност свих грађана, чије повјерење у полицију константно расте, изјавио је министар Станислав Чађо. Чађо наводи да ниједан неријешен случај убиства "не лежи" у ладицама, те да је и данас реалан проблем тих предмета веома ограничен број доказа. "Није […]

среда, април 13, 2011 / 09:11

БАЊА ЛУКА – Полиција и Министарство унутрашњих послова Републике Српске у стању су да осигурају пуну безбједност свих грађана, чије повјерење у полицију константно расте, изјавио је министар Станислав Чађо.

Чађо наводи да ниједан неријешен случај убиства "не лежи" у ладицама, те да је и данас реалан проблем тих предмета веома ограничен број доказа.

"Није проблем знати, али је проблем имати валидан доказ који на суду може довести до осуђујуће пресуде. Не желим ниједан појединачни случај да издвајам, неке од њих и лично доживљавам као велико оптерећење и моје као и амбиције људи у МУП-у РС су да сви ти предмети буду ријешени", рекао је Чађо за "Независне новине".

О сарадњи са тужилаштвима и надлежним установама, Чађо је нагласио да би она морала бити далеко и драстично боља, те да би сегменти друштва, који се баве оцјеном и процјеном њиховог рада, требало да буду довољно гласнији и јаснији.

Одговарајући на питање да ли је БиХ најбезбједнија земља, с обзиром на постојање 15 безбједносних агенција, и каква је сарадња МУП-а РС са њима, Чађо је навео да све зависи од људи у тим агенцијама и да је проблем што неке од њих не раде у оквиру својих уставних и законских надлежности.

Када је ријеч о МУП-у, Чађо је рекао да је то одговорна и професионално уређена безбједносна структура, иза чијег рада стоје резултати и додао да сарадња са другим безбједносним агенцијама из године у годину иде напријед, а да грађани у Српској препознају и рад и ангажман МУП-а.

Министар Чађо је поручио да је реформа полиције готова ствар у оном смислу у којем је креирана или покушана да се креира и да су узалудни напори и покушаји који настоје да то питање ревитализују на било који начин. /крај/мбОставите одговор