Брод: Начелник хвали изглед и економију града

Изглед у рату порушеног Брода данас, послије 20 година, много је другачији, а обновљени објекти и инфраструктура видљиви су на сваком кораку, рекао је начелник ове општине Милован Черек. Черек посебно истиче да је за обнову овог мјеста, у којем је све било порушено и уништено, највише заслужан садашњи општински менаџмент. "Изграђено је или санирано […]

недеља, јануар 22, 2012 / 19:16

Изглед у рату порушеног Брода данас, послије 20 година, много је другачији, а обновљени објекти и инфраструктура видљиви су на сваком кораку, рекао је начелник ове општине Милован Черек.

Черек посебно истиче да је за обнову овог мјеста, у којем је све било порушено и уништено, највише заслужан садашњи општински менаџмент.

"Изграђено је или санирано доста тога, као што су препумпна станица, колектор, аутобуска стајалишта, физикална амбуланта, простор за центар за социјални рад и за дјецу са посебним потребама, асфалтиране улице…", испричао је Черек Срни.

Он је додао да су изградњом физикалне амбуланте грађани поштеђени одлазака у друге општине ради лијечења.

Улагањем у инфраструктуру промијењен је изглед града, а реализацијом капиталних пројеката "Тржница" и "Спортско-рекреациони центар", каже начелник општине Брод, биће повећан животни стандард грађана, нарочито омладине.

Черек наглашава да су многи вјерски објекти санирани и изграђени и указује на почетак градње новог објекта – светосавског дома при цркви Покрова Пресвете Богородице у Броду.

Према његовим ријечима, уређен је и излетнички простор у Дубоковцу, удаљеном 10-так километара од града.

Бродски начелник каже да је током трогодишњег мандата смањио општинску администрацију и повећао активност и професионалност запослених, те стабилизовао буџет наплатом изворних прихода општине и измирењем обавеза из ранијег периода.

Он је истакао да је ова општинска власт за све студенте са подручја општине обезбиједила стипендије, да је више од стотину младих запослено на најодговорнијим мјестима, док је свим приправницима омогућено да одраде приправнички стаж.

Локална власт у Броду, додаје Черек, успјешно сарађује и са са свим вјерским представницима грађана, Борачком организацијом и Удружењем ратних заробљеника и логораша, као и са културно-умјетничким друштвима "Лијешће" и "Душко Трифуновић", Светосавском омладином и Омладинским парламентом, али и са другим организацијама које окупљају младе.

"Оваква слика Брода говори да је овдје пожељно живјети", поручује Черек.Оставите одговор