Србија: Присталице "Самоопредјељења" настављају блокаду путева

Присталице покрета "Самоопредјељење" наставиће са протестима у Подујеву у близини административног прелазе Мердаре и у мјесту Бела земља на путу Гњилане – Бујановац, саопштено је вечерас из овог покрета. Они су позвали грађане да им достављањем помоћи у виду хране, ћебади и топлих напитака помогну да истрају у блокади путева. Косовска полиција саопштила је да […]

недеља, јануар 22, 2012 / 19:45

Присталице покрета "Самоопредјељење" наставиће са протестима у Подујеву у близини административног прелазе Мердаре и у мјесту Бела земља на путу Гњилане – Бујановац, саопштено је вечерас из овог покрета.

Они су позвали грађане да им достављањем помоћи у виду хране, ћебади и топлих напитака помогну да истрају у блокади путева.

Косовска полиција саопштила је да током демонстрација у Подујеву и у мјесту Бела земља није било нарушавања јавног реда и мира.

Влада Косова подржала је право грађана на мирне протесте, али је упозорила да организатори то право не смију нити могу да злоупотребе.

"Протест је апсолутно неоправдан и неприхватљив јер омета слободу кретања и Косовску полицију да обезбиједи слободно кретање", наводи се у саопштењу.

Косовска полиција привела је једног присталицу покрета "Самоопредјељење" због данашњег напада на возило смедеревских таблица код прелаза Бела земља на административној линији Србије и Косова.

У тренутку напада, у возилу су се налазиле три особе које су захваљујући интервенцији косовске полиције остале неповријеђене, преносе београдски медији.

Данашњи протести услиједили су свега недјељу дана послије блокаде путева код прелаза Мердаре и Бела земља, када су се присталице "Самоопредјељења" сукобиле са косовском полицијом.

"Самоопредјељење" тражи од косовске владе да оствари реципроцитет у односима са Србијом на политичком, економском и трговинском нивоу.Оставите одговор