Британци у борбу са сајбер оружјем

Британска влада развија одбрамбена сајбер оружја с којима се намјерава борити с растућим бројем пријетњи за националну сигурност. Гвардиан доноси како је министар британских оружаних снага, Ник Харвери потврдио почетак програма те признао како је сајбер оружје ‘интегрални дио војног арсенала’. "Активност у сајбер-простору ће бити дио будућих битки. Потребне су нам различите могућности, а […]

уторак, мај 31, 2011 / 19:49

Британска влада развија одбрамбена сајбер оружја с којима се намјерава борити с растућим бројем пријетњи за националну сигурност.

Гвардиан доноси како је министар британских оружаних снага, Ник Харвери потврдио почетак програма те признао како је сајбер оружје ‘интегрални дио војног арсенала’.

"Активност у сајбер-простору ће бити дио будућих битки. Потребне су нам различите могућности, а управо их сада развијамо. Сајбер оружје је још увијек под велом тајне. Када развој буде окончан, њихова употреба ће бити регулирана истим законом који обухваћа и остала војна средства", истакнуо је Харвери.

Према његовом мишљењу дигиталне мреже су постале важан дио транспорта, моћи и комуникацијских система те је управо због тога потребно имати средства за обрану сајбер-простора.

"Добро смо анализирали све могуће посљедице хакерског напада. Закључили смо како би биле катастрофалне. Нуклеарна и биолошка оружја би тада могла доћи у погрешне руке", додао је министар Харвери.Оставите одговор