Брејвик: Нехумани су у затвору, доносе ми хладну кафу

Норвежанин Андерс Брејвик, осуђен на 21-годишњу казну затвора због масакра 77 особа прошле године у нападима у главном граду Норвешке, тврди да га држе у "нехуманим условима”. У писму затворској управи, Брејвик наводи да редовно добија хладну кафу, да нема довољно путера за мазање и да му се не дозвољава употреба хидратантне креме. Управа затвора […]

петак, новембар 9, 2012 / 20:23

Норвежанин Андерс Брејвик, осуђен на 21-годишњу казну затвора због масакра 77 особа прошле године у нападима у главном граду Норвешке, тврди да га држе у "нехуманим условима”.

У писму затворској управи, Брејвик наводи да редовно добија хладну кафу, да нема довољно путера за мазање и да му се не дозвољава употреба хидратантне креме.

Управа затвора није жељела да коментарише ове наводе.

Брејвиков адвокат Торд Јордет је, међутим, потврдио детаље писма који су процурили у медијима.

У писму на 27 страна, Брејвик наводи да се 23 сата дневно налази у комплетној изолацији и да сумња да у цијелој Норвешкој постоји гори затвор од оног у којем се он налази.

Како преноси Би-Би-Си (ББЦ), Брејвикова затворска ћелија има три просторије од по осам квадратних метара – једну за спавање, једну за рад и једну за физичке вјежбе.

Брејвик се, такође, жали на скромно уређење тих просторија као и на чињеницу да ћелија нема поглед.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор