Бранешци спремни за културно-спортско љето

Све је спремно за 5. манифестацију "Културно-забавни и спортски дани у Бранешцима 2011" која се у овом челиначком селу одржава од 16 до 24. јула ове године. Према ријечима Жељка Дерајића, предсједника организационог одбора манифестације током шест дана биће приређен богат културно-забавни програм, спортски програм као и традиционални црквено- народни збор код цркве Св. Прокопија. […]

петак, јул 8, 2011 / 11:07

Све је спремно за 5. манифестацију "Културно-забавни и спортски дани у Бранешцима 2011" која се у овом челиначком селу одржава од 16 до 24. јула ове године.

Према ријечима Жељка Дерајића, предсједника организационог одбора манифестације током шест дана биће приређен богат културно-забавни програм, спортски програм као и традиционални црквено- народни збор код цркве Св. Прокопија.

„Традиционално већ пету годину у Браншецима се окупе поштоваоци фолклора, етно музике и традиције, а културно умјетнички програм нас опомене да се традиција не смије заборавити. Након отварања манифестације у суботу 16. јула када ће наступити шест културно’-умјетничких друштва из РС, етно групе и говорници манифестације ће се наставити у недјељу када се по први пут одржава „Омладинска олимпијада"“, напомиње Дерајић.

Након отварања манифестације и завршетка културно- забавног програма у суботу 16. јула за донаторе и званице у сали „Код Јелића“ биће упричена свечана вечера.
Током „1. Омладинске олимпијаде у Бранешцима“ која се одржава у недјељу 17. јула биће одржана такмичења из древних вјештина навлачење конопца, бацање камена с рамена, скакање у врећи, а биће организован и турнир у одбојци на пијеску.

У недјељу ће такође од 13 часова бити уприличен „Дефиле бајкера“, гдје се очекује присуство десетина бајкера из РС, а од 15 часова предвиђен је роштиљ у властитој режији.

– Сви они који желе да роштиљају моћи ће то урадити на посебно одређеној парцели близу мјеста догађаја. Надамо се одличној посјети јер је дозвољено и камповање такође у за то предвиђеном дијелу. Од 20 часова сви љубитељи реалног аикидо-а у недјељу ће моћи да уживају у представљању ове дисциплине и наступу три клуба из Бранешаца, Бањалуке и Прњавора. Од 22 часа слиједи велика журка на отвореном са цијeнамa пића прилагођених омладини“, каже Дерајић.

Манифеастација се наставља у четвртак код Цркве Светог Прокопија у Бранешцима у 10 часова када почиње литургија. Литија око цркве је у 11 часова , а након тога народни збор. Од 20 часова први пут у Бранешцима одржава се „Вече српске духовне и традиционалне музике, а у програму ће наступити: етно група „Кораци“, женска пјевачка група „Божур“, мушка пјевачка изворна група „Јошављани“ и два КУД-а СПКД „Чивчије“ и КУД „Младост“ Бразичани“ као и солисти Јована Савић и други.

Након програма слиједи наставак збора.
Манифесатције „Културно-забавни и спортски дани у Бранешцима 2011“ завршава се ноћним турниром у малом фудбалу који почиње у четвртак извлачењем парова у 19 часова, на игралишту код школе. Утакмице се играју у петак и суботу , а полуфинале и финале су у недјељу 24. јула. Уплате по екипи су 80 КМ, а главна награда је 1000,00 КМ.
Награде су предвиђене и за друго и треће мјесто.

Овогодишња манифестација је добила подршу шест медијских кућа у РС. Медијски покровитељи су Телевизија К3 Прњавор, Радио Љубић Прњавор, дневне новине „Фокус“ Бањалука, интернет портал „Фронтал“, „Челиначке новине“ и „интернет радио Челинац“.

Многобројни пријатељи су помогли организацију манифестације а међу њима „ЈУ Центар за културу, физичку културу, информисање и образовање Челинац“, општина Челинац, „Најпопуст“, „Примапром“, „штампарија Академац БЛ“, пиротехника „Дио комерц“ и Омладински центар Челинац“, захваљујемо се свим пријатељима, али и донаторима како фирмама тако и физичким лицима.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор