Боскање: Јовичић оптужује Глухаковића да је узео правду у своје руке

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изразио је данас задовољство што су институције Републике Српске "обавиле посао" и што је завршена потрага за уговором о продаји Робне куће "Боска" у Бањалуци. -Драго ми је да је то завршено. Вјеровао сам у институције Републике Српске које су обавиле посао и напокон се сазнало ко […]

петак, мај 29, 2015 / 16:27

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изразио је данас задовољство што су институције Републике Српске "обавиле посао" и што је завршена потрага за уговором о продаји Робне куће "Боска" у Бањалуци.

-Драго ми је да је то завршено. Вјеровао сам у институције Републике Српске које су обавиле посао и напокон се сазнало ко је и шта је урадио, рекао је Глухаковић новинарима у Бијељини, гдје је присуствовао конференцији о брендирању.

Он је оцијенио да је тиме завршен процес који је покренуо, а који би можда остао мистерија да то није учинио, те истакао да треба наставити истрагу.

-Знате шта значи радити у јавној институцији, имати документацију код себе, па је износити да би неко могао њоме манипулисати, рекао је Глухаковић.

Југослав јовичић, бивши савјетник у Министарству трговине и туризма, против којег је ЦЈБ Бањалука недавно поднио извјештај Окружном тужилаштву Бањалука због основане сумње да је, као службено лице уништио или фалсификовао уговор о купопродаји акција Робне куће "Боска", оштро је реаговао на Глухаковићеве наводе.

-Министар трговине је узео правду у своје руке прије завршетка истраге, а знамо каквим је системима то својствено. Невиног човјека је прогласио кривцем у јавности како би извршио притисак на правосудне органе, категоричан је Југослав Јовичић, који је прије неколико дана из медија је сазнао да је осумњичен за нестанак уговора.

-Дао сам већ изјаву у полицији у својству свједока. Питали су ме да ли сам видио уговор и ја сам им одговорио да нисам и да немам ништа с тим, рекао је раније Јовичић.

Он је казао да је веома изненађен што неко покушава да пребаци одговорност на њега.

-Нисам имао никаквог разлога за тако нешто. Зашто су се одлучили за мене у полицији, претпостављам како би заштитили неког другог који је требало да архивира документ по закону, истакао је бивши савјетник министра трговине.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор