Босић честитао Додику

Српска деморкатска странка имаће од 120 000 до 130 000 гласова за Народну скупштину Републике Српске, а у Парламентарној скупштини БиХ највјероватније четири посланика у односу на три у протеклом мандату, рекао је данас предсједник СДС-а Младен Босић. "Анализирајући на први поглед изборе, СДС је у неку руку испунила свој задати изборни циљ. Са 103 […]

понедељак, октобар 4, 2010 / 16:44

Српска деморкатска странка имаће од 120 000 до 130 000 гласова за Народну скупштину Републике Српске, а у Парламентарној скупштини БиХ највјероватније четири посланика у односу на три у протеклом мандату, рекао је данас предсједник СДС-а Младен Босић.

"Анализирајући на први поглед изборе, СДС је у неку руку испунила свој задати изборни циљ. Са 103 000 гласова из 2006. године, успјели смо да повећамо резултат на више од 120 000", рекао је Босић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Босић је оцијенио да је кандидат Коалиције "Заједно за Српску" за предсједника РС Огњен Тадић постигао одличан резултат, будући да му је повјерење дао сваки четврти гласач.

Према његовим ријечима, СДС је задовољан што је остао једна од двије најјаче странке.

"Желим да захвалим свим страначким активистима који су у општинским одборима и на нивоу странке уложили огроман труд и дали све од себе да СДС постигне што је могуће бољи резултат. Такође, захваљујем и свим кандидатима, посебно Огњену Тадићу, који је овај посао озбиљно схватио и уложио, заједно са странком, велики труд", навео је Босић, захваливши се и гласачима и коалиционим партнерима.

Босић је честитао изборну побједу СНСД-у и Милораду Додику, али и истакао да се то не односи на трку за члана Предсједништва БиХ из РС, јер ту треба провјерити да ли је било нерегуларности.

"Сматрамо да треба провјерити наводе о преварама на бирачким мјестима, јер за то постоје заиста валидни аргументи. Разлика између Небојше Радмановића и Младена Иванића толика је да, уколико се заиста десила превара, може доћи до другачијег избора", сматра Босић.

На питање да прокоментарише изјаву лидера СзДС Драгана Калинића да је кандидатура Рајка Паповића за члана Предсједништва БиХ из РС била освета СДС-у, Босић је рекао да "то није реванш него ствар трговине са СНСД-ом".Оставите одговор