Опел затвара фабрику у Антверпену

ЛОНДОН – Комапнија „Џенерал моторс Европа“ саопштила је да ће затворити фабрику аутомобилске марке „Опел“ у белгијском граду Антверпену и отпустити 1 200 радника. Компанија је намјеравала да затвори фабрику раније ове године, али је потом одлучила да покуша да пронађе купца до краја септембра, преноси Би-Би-Си. Потрага за инвеститором није била успјешна и постројење […]

понедељак, октобар 4, 2010 / 20:29

ЛОНДОН – Комапнија „Џенерал моторс Европа“ саопштила је да ће затворити фабрику аутомобилске марке „Опел“ у белгијском граду Антверпену и отпустити 1 200 радника.

Компанија је намјеравала да затвори фабрику раније ове године, али је потом одлучила да покуша да пронађе купца до краја септембра, преноси Би-Би-Си.

Потрага за инвеститором није била успјешна и постројење ће бити затворено крајем године. У овој фабрици је од почетка године већ отпуштено 1 400 људи, а компанија планира да уручи још 8 300 отказа широм Европе.

Фабрика у Антверпену отворена је 1924. године и на врхунцу продуктивности је запошљавала 7 000 људи. Ово постројење је прва европска жртва глобалног пада продаје аутомобила, који је почео 2008. године.

"Наставићемо произвоидњу у Антверпену до краја ове године. Послије тога, производња ће бити прекинута, а фабрика затворена", објавио је "Опел".

Компанија наводи да је у преосталим мјесецима и даље отворена за спољне купце, али да више не трага активно за њима.

У овом постројењу производе се модели "астра кабриолет" и каравани за извоз на тржишта изван Белгије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *