Бољи од Жељке: Састао се са потпредсједником САД

Амерички потпредсједник Мајк Пенс, који се у Бијелој кући састао са предсједником Србије Александром Вучићем, изразио је америчку подршку напорима Србије да се придружи Европској унији, саопштила је његова канцеларија, пренио је данас Глас Америке.

уторак, јул 18, 2017 / 10:33

"Двојица лидера сложила су се да су билатерални односу двије земље важни и изразили жељу да продубе партнерство између САД и Србије", наводи се у саопштењу послије прве посјете предсједника Вучића Бијелој кући од преузимања положаја, али и доласка нове америчке администрације на власт.

Пенс такође је подржао потребу за постојаним реформама у Србији и даљи напредак у нормализацији односа са Косовом, а двојица лидера разговарала су и о предстојећем одласку потпредсједника Пенса у Подгорицу, гдје ће учествовати на Самиту Јадранске повеље заједно са осталим лидерима из региона Западног Балкана.

"Потпредсједник Пенс такође је најавио да ће САД приложити додатних десет милиона долара Регионалном стамбеном програму, међународно финансираној заједничкој иницијативи Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Црне Горе , која обезбјеђује смјештај расељнима током конфликта у бившој Југославији 1990-их", закључује се у саопштењу потпредсједника САД.

Вучић је боравио у дводневној посјети САД гдје је имао низ састанака са америчким званичницима.

Фото Фронтал.СРБ/ДХСОставите одговор