Боливија: Војска на улицама

Боливијска влада послала је војску да патролира улицама док широм те земље траје штрајк полицајца због ниских примања.Током протеста избило је насиље када су полицајци преузели контролу над полицијским објектима у граду Ла Паз. Министарка за комуникације Аманда Давила рекла је да полицајци, који штрајкују “припремају терен за пуч”. Према њеним ријечима, штрајкачи гомилају наоружање […]

недеља, јун 24, 2012 / 16:14

Боливијска влада послала је војску да патролира улицама док широм те земље траје штрајк полицајца због ниских примања.Током протеста избило је насиље када су полицајци преузели контролу над полицијским објектима у граду Ла Паз.

Министарка за комуникације Аманда Давила рекла је да полицајци, који штрајкују “припремају терен за пуч”. Према њеним ријечима, штрајкачи гомилају наоружање и врше притисак на остале да предају своје наоружање.

“Медијски и обавјештајни подаци говоре да се обликује припрема терена за пуч”, рекла је она.

Међутим, штрајкачи наводе да немају интерес у свргавању са власти предсједника Боливије Ево Моралеса и инсистирају на том да су само заинтересовани за договор о повећању примања.

Полицајци, који зарађују у просјеку између 150 и 200 долара мјесечно, захтјевају да им плате буду исте као и код војника истог ранга. Одбацили су понуду владе о повећању плате за седам одсто.

Разговори између владе и штрајкача су у застоју јер нема никаквих назнака о било каквом договору./Оставите одговор